Skinkemuffins med spinat og parmaruller med flødeost

Af: Jane Faerber

Foto: Columbus Leth

Skinkemuffins smager dejligt både varme og kolde – og derfor kan du fint have dem med, hvis du først spiser din morgenmad på kontoret. Parmaruller kan bruges som morgenmad eller server dem som appetizers.

6 stk. eller til 2 personer

Det skal du bruge:

  • 6 skiver parmaskinke
  • 70 g friske spinatblade
  • 4 cherrytomater
  • 2 tsk frisk basilikum eller rosmarin 6 mellemstore æg
  • 20 g smør til stegning
  • salt og friskkværnet peber

Sådan gør du:

Opvarm ovnen til 180 grader.

Fordel parmaskinken i de små forme i en muffinform af silikone, så de dækker både bund og kanter. Opvarm smør på en pande og steg spinatbladene, til de falder sammen. Krydr med salt og peber.

Fordel spinaten i bunden af skinkeformene. Halver cherrytomaterne og placer to halve i hver form sammen med finthakket basilikum eller rosmarin. Slå et æg ud i hver form og drys med salt og peber.

Bag skinkemuffins i ovnen i ca. 15 minutter.Tag dem ud og lad dem afkøle. Vip dem forsigtigt ud af formen og server.

Parmaruller med flødeost og rucola

1 person 

Det skal du bruge:

  • 80 g parmaskinke
  • 50 g flødeost naturel
  • 1 spsk friskhakket persille
  • 50 g rucola

Sådan gør du:

Læg skiver af parmaskinke fladt på et bræt. Rør flødeosten godt sammen med hakket persille og fordel en klat på hver skive skinke. Fordel også rucolasalaten på hver skive og rul til sidst skinken sammen til ruller.

Fra bogen ‘KETO – optimer din fedtforbrænding og gå ned i vægt’ af Jane Faerber. 

Opskrifter

15. august 2019

Grøntsagsfritters med røget laks og råkost

Opskrift på let frokost, der både mætter og giver god næring....

vis mere

Lyt til podcast

8. august 2019

Rustik tomatsuppe med bønner samt grøntsagsfritters

En tomatsuppe med ekstra bid og smag – så den både nærer og mætter....

vis mere

Lyt til podcast

18. juli 2019

Krabbeomelet med strandmælde og fermenteret tomat

Du skal selv ud og finde indholdet, før du kan sætte tænderne i den...

vis mere

Lyt til podcast

11. juli 2019

Urtebuket med reduktion af krabbebisque i salatblade

Krabbebisque er både smagfuld og lækkert – og så kan du sagtens lave...

vis mere

Lyt til podcast

4. juli 2019

Østers med roseneddike, salturt og strandasters

Det kan sagtens ligne gourmetmad, når man samler mad i naturen. Især hvis...

vis mere

Lyt til podcast