Skinkemuffins med spinat og parmaruller med flødeost

Af: Jane Faerber

Foto: Columbus Leth

Skinkemuffins smager dejligt både varme og kolde – og derfor kan du fint have dem med, hvis du først spiser din morgenmad på kontoret. Parmaruller kan bruges som morgenmad eller server dem som appetizers.

6 stk. eller til 2 personer

Det skal du bruge:

  • 6 skiver parmaskinke
  • 70 g friske spinatblade
  • 4 cherrytomater
  • 2 tsk frisk basilikum eller rosmarin 6 mellemstore æg
  • 20 g smør til stegning
  • salt og friskkværnet peber

Sådan gør du:

Opvarm ovnen til 180 grader.

Fordel parmaskinken i de små forme i en muffinform af silikone, så de dækker både bund og kanter. Opvarm smør på en pande og steg spinatbladene, til de falder sammen. Krydr med salt og peber.

Fordel spinaten i bunden af skinkeformene. Halver cherrytomaterne og placer to halve i hver form sammen med finthakket basilikum eller rosmarin. Slå et æg ud i hver form og drys med salt og peber.

Bag skinkemuffins i ovnen i ca. 15 minutter.Tag dem ud og lad dem afkøle. Vip dem forsigtigt ud af formen og server.

Parmaruller med flødeost og rucola

1 person 

Det skal du bruge:

  • 80 g parmaskinke
  • 50 g flødeost naturel
  • 1 spsk friskhakket persille
  • 50 g rucola

Sådan gør du:

Læg skiver af parmaskinke fladt på et bræt. Rør flødeosten godt sammen med hakket persille og fordel en klat på hver skive skinke. Fordel også rucolasalaten på hver skive og rul til sidst skinken sammen til ruller.

Fra bogen ‘KETO – optimer din fedtforbrænding og gå ned i vægt’ af Jane Faerber.