Til 4 personer
400 g okse- eller kalvekød i tern ca. 1½ cm, f.eks. tykkam eller bov
ca. ¾ l vand
2 løg (ca. 200 g)
2 laurbærblade
5 hele peberkorn
600 g kartofler, gerne melede
2 gulerødder (ca. 150 g)
¼ selleri (ca. 200 g)
3 persillerødder og/eller pastinakker
(ca. 375 g)
salt, peber
½ bdt. purløg
kaffe- eller tefilter
bomuldssnor
Læg oksekødsternene i en gryde, og dæk med vand. Hak løgene, og kom dem ved. Læg laurbærblade og peberkorn i et kaffefilter, og luk med bomuldssnor. Kog det med. Kog kødet under låg i ca. 45 min. Fjern skummet et par gange.
Skær kartoflerne i tern, kom dem i gryden, og kog videre i ca. 15 min. Skær imens gulerødder, selleri, persillerødder og pastinakker i tern, og tilsæt dem. Kog videre i 30 min. uden låg, til alt er mørt. Kartoflerne skal gerne koge lidt ud og jævne retten. Tag posen med krydderier op. Smag til med salt og peber. Hak purløget, og drys det over.
Server skipperlabskovsen med syltede rødbeder og rugbrød.
Pr. pers.
Skipperlabskovs | Energi 1675 kJ | Kulhydrat 23 g | Fedt 11 g