Skøn pizza med bagte grønsager

Af: Anette Harbech Olesen

Foto: Sara Galbiati

Der er ikke noget så lækkert engang imellem som en sprød og velsmagende pizza. Denne glutenfri pizza kan rulles tyndt ud og har en knasende sprød bund og det lækreste, velsmagende fyld, som du kan variere efter præferencer og årstid.

2-4 stk afhængig af størrelsen

Det skal du bruge

Dej

  • 5 dl tempereret vand
  • 10 g gær
  • 2 spsk loppefrøskaller eller Husk
  • 2 tsk uraffineret flagesalt
  • 100 g boghvedemel
  • 100 g majsstivelse
  • 200 g groft rismel
  • ½-1 dl ekstra jomfruolivenolie

Fyld

  • 2-3 dl krydret tomatsauce (opskrift Madforlivet.com)
  • 6-8 tomater i forskellige farver og størrelser
  • Mozarella eller anden ost
  • 1 bundt friske krydderurter f.eks. oregano, persille og basilikum
  • Supplér eventuelt med tynde skiver af champignon, rødløg eller
  • soltørrede tomater.

Sådan gør du

Dej

Anvend røremaskine eller food processor. Kør vand og Husk til en geleagtig masse, tilsæt derefter salt, gær, mel og ½ dl olivenolie og rør i 5 min. Dejen skal være lidt fast men endelig ikke for fast. Lad dejen hæve i et par timer. Tænd ovnen på 250 grader. Anvend en pizzasten, hvis du har en.

Fyld

Del dejen i 4 lige store stykker. Kom rismel på bordet og olivenolie på hænderne og rul dejen til en rund kugle, som du trykker ud med de fugtige hænder. Smør kagerullen med olivenolie og rul dejen ud til en rund pizza. Forbag bunden i et par minutter.

Smør et tyndt lag tomatsauce ud på pizzaen. Bred tynde skiver af rødløg sammen med såvel friske som soltørrede tomater ud på bunden. Ønsker du champignon på pizzaen, så skær dem i tynde skiver. Rist dem let på panden i lidt smør og fordel dem på pizzaerne. Fordel mozarella eller anden ost henover. Ønsker du en sprød pizza, skal du ikke putte for meget fyld på. Bag pizzaen ved 250 grader på en pizzasten i cirka 7 minutter, til den er sprød og gylden eller på en bageplade ved almindelig ovnvarme ved 225 grader i 15 minutter. Fordel de friskhakkede krydderurter over pizzaen og servér.

Fra bogen ‘Gaven til maven’ af Anette Harbech Olesen.