Vi kender nok alle de flotte slikæbler med rød glasur. Men vidste du, at du selv kan lave dem?
6 stk.
Sværhedsgrad: let
Vask æblerne og tør dem grundigt. Stik kanelstængerne godt ned i de hele æbler, hvor stilken har siddet. Sørg for, at de sidder helt fast.
Rist kokosmel og kanel på en pande ved middel varme, til det er gyldent. Lad det køle af.
Kom sukker, vand og glukosesirup i en lille gryde og kog det op. Når der er store, tydelige bobler, skruer du ned for varmen og lader karamelmassen koge videre ved middel varme. Når massen begynder at tykne (det kan sagtens tage op til 10-15 minutter), skal du til at være opmærksom. Brug et sukkertermometer til at tjekke temperaturen – når den er 150 grader, tages gryden af varmen.
Tilsæt en lille smule rød pastafarve og rør godt rundt. Dyp straks et æble i sukkermassen og drej det rundt, mens du tipper gryden lidt, således at hele æblet dækkes.
Lad overskydende karamel løbe af, inden du vender æblet i ristet kokosmel og sætter det på et stykke bagepapir.
Gentag med de øvrige 5 æbler. Lad dem størkne på bagepapiret. Slikæbler er bedst inden for et par dage.
Tip: Du skal have et sukkerbarometer for at kunne lave denne opskrift
Fra bogen ‘Julebag’ af Annemette Voss Fridthjof.