Smørstegt torsk med paprika-tomatdip og mango-gulerodssalat

Til 4 personer


Torsk:

600 g torskefilet

3 spsk smør

Havsalt og friskkværnet peber

Saft af 1 citron


Paprika-tomatdip:

1 dl skyr

1 spsk mayonnaise

2 spsk tomatpure

1 fed fintrevet hvidløg

1-2 spsk lys eddike

2 store, finthakkede tomater

1 tsk sukker

1 spsk sød paprika

Cayennepeber eller chiliflager efter smag

Havsalt og friskkværnet peber

Mangosalat:

Kødet af 2 mangoer i små stykker

1 lille finthakket rødløg

1 finthakket æble

1 stor finthakket gulerod

1 spsk akaciehonning

Saft af 1/2 citron


Tilbehør:

Kogte eller ovnstegte kartofler eller fuldkornsris


Sådan gør du:

Steg fisken i smør og krydr med salt og peber. Dryp med citron efter stegning. Rør alle ingredienserne til dippen sammen og smag til. Vend alle ingredienser til salaten sammen og smag til.

TIP:

Brug også gerne fede fisk til denne opskrift. Salaten og dippen kan også bruges til fjerkræ og kød.