Sød pastasalat med friske bær og ricotta

Af: Sandra Pugliese / Foto: Muusmann’s Forlag

Spændende pastasalat på en ny måde.2 personer

Tilberedningstid : 20 minutter / Reel arbejdstid : 10 minutter

Det skal du bruge

Spaghetti:

60 g fuldkornsspaghetti

1 tyk skive netmelon, ca. 150 g

Fyld:

1 stor håndfuld jordbær, hindbær

og/eller blåbær, ca. 150 g

1 usprøjtet lime

evt. 1 tsk honning

1 lille håndfuld mandler, ca. 20 g

4-6 tsk ricotta

mynteblade, gerne æblemynte

Sådan gør du

Spaghetti:

Kog spaghettien efter anvisningen på pakken, hæld kogevandet fra i en sigte, og overhæld den med koldt vand. Skær melonen i tynde skiver på et mandolinjern, og derefter i tynde strimler. Alternativt kan du strimle dem på mandolinjernet. Jeg har ikke haft held til at lave pæne strimler på en spiralizer med melon, fordi den er for blød, derfor anbefaler jeg mandolinjernet.

Fyld:

Skyl bærrene. Nip stilkene af jordbærrene. Fintriv limeskal, og bland det med limesaft og honning. Tørrist mandlerne på en varm pande, og grofthak dem.

Bland melonstrimler og spaghetti med limedressingen. Anret i skåle, og pynt med bær, ricotta, mandler og mynteblade.