Sørens ærtesuppe med broccoli og hasselnødder

Af: Ditte Ingemann

Foto: Ditte Ingemann og Anne Kring

Som titlen antyder, så var dette én af Dittes mands favoritter –  en mild og cremet suppe med masser af energi og grøntsager. Ofte valgte Søren en variant med sprød bacon på toppen og gerne serveret med scones.

4 personer, frysevenlig

Det skal du bruge

  • 1 spsk. olivenolie
  • 2 fed hvidløg
  • 1 løg
  • 250 g broccoli, du kan sagtens bruge frossen 500 g frosne ærter
  • 6 dl god grøntsagsbouillon eller -fond
  • 2 1⁄2 dl piskefløde
  • salt og peber
  • citronsaft
  • 4 spsk. ristede hasselnødder

Sådan gør du

Varm olie op i en gryde. Hak hvidløg og løg og svits det i olien i ca. 2 minutter.

Skær broccoli i grove stykker og kom dem i gryden sammen med ærter.

Tilsæt bouillon og lad suppen simre i ca. 20 minutter, hvorefter den blendes helt glat.

Lad suppen koge op, tilsæt fløde og smag til med citronsaft, salt og peber.

Hvis du ønsker en tyndere suppe, så tilsæt en smule mere bouillon.

Hak hasselnødderne groft, og servér suppen med hasselnødder på toppen og evt. brød.

 

Fra bogen “Kost og kræft – Spis dig stærk i behandlingsforløbet” af Ditte Ingemann.