Spaghetti carbonara

(eller den første ret, jeg nogensinde lavede til en dreng)

TIL 4 PERSONER

125 g pancetta, bacon eller

skinke

2 spsk. olivenolie

4 æggeblommer

30 g revet parmesan

Et skvæt hvidvin

2 spsk. fløde

Salt og peber

500 g spagetti


Det er sæson for knuste hjerter. Her er den første ret, jeg serverede for en dreng, som jeg var dybt forelsket i. Spaghetti carbonara’en blev hængende længere end ham. Da han havde skovlet den ind og tyllet en flaske Chianti, fortalte han mig, at han var forelsket i en danser, der hed Willow eller noget i den stil, hvorpå han skred. Jeg tudede på gulvet hele natten og ønskede, jeg var benet og mystisk som Willow. Jeg græd så helt grotesk meget, at jeg om morgenen så ud, som om jeg havde fået et blåt øje, så min mor lod mig blive hjemme hele formiddagen.

Skær pancettaen ud i mundrette stykker. Hæld en lille smule olie på en mellemstor pande og steg pancettaen, til den er sprød. Stil det til side.

Tag en røreskål og pisk æggeblommerne sammen med parmesan, lidt hvidvin, fløde og salt og peber. Tilføj pancettaen og rør det hele sammen. Kog spagettien, og bland den med saucen, lige så snart den er færdig. Æggeblommerne må ikke nå at sætte sig.

Du kan sagtens spise det uden knust hjerte.