Til 4 personer
1 pk. kyllingeinderfileter (ca. 300 g)
1 spsk. flydende fedtstof
½ tsk. paprika
salt, peber
1 løg (ca. 100 g)
1 fed hvidløg
150 g hele speltkerner
1 ds. hakkede flåede tomater (400 g)
1 dl vand
250 g grønne bønner, gerne frosne
50 g sorte oliven uden sten
salt, peber
Inderfileterne steges i fedtstoffet i ca. 10 min., til de er færdigstegte. De krydres med paprika, salt og peber, hvorefter de afkøles. Kyllingestykkerne skæres evt. i mindre stykker. Løg og hvidløg hakkes fint og svitses i et par min. uden at tage farve.
Speltkernerne kommes i gryden sammen med flåede tomater og vand.
Det koger under låg i ca. 20. min, til kernerne er møre. Tilsæt evt. ekstra vand undervejs. Bønnerne tilsættes og koger med i ca. 5 min. Kyllingestykker kommes i og varmes igennem. Retten smages til.
Oliven skæres i skiver og drysses over retten inden servering.
Speltrisotto med kylling serveres med grøntsager og evt. fuldkornsbrød til.
Energi 1325 kJ | Kulhydrat 26 g | Fedt 7,5 g | Fuldkorn ca. 31 g