Kødet er droppet, den dyre safran ligeledes, og risen er skiftet ud med quinoa for at oppe næringsværdien. Men frygt ikke – denne paella er altså stadig cremet, mættende og ikke mindst perfekt krydret. Vær opmærksom på, at denne ret kræver en stor pande med høje sider eller alternativt en stor gryde.
Til 4 personer
Skyl quinoaen grundigt. Snit løg og hvidløg fint, og svits det herefter i olivenolien i en stor pande. Tilsæt paprika, røget paprika og chilipulver, og lad det svitse i yderligere 1-2 minutter. Snit de røde peberfrugter i strimler, og squashen i skiver, som halveres. Aspargesene snittes på skrå i stykker a 2-3 cm. Tilsæt de røde peberfrugter, squash, flåede tomater, 2 dl grøntsagsbouillon og den skyllede quinoa samt saltet. Kog op, og skru derefter ned til svag varme.
Rør løbende i paellaen, og tilsæt eventuelt den resterende bouillon, hvis retten virker for tør. Lad den simre under låg i 15- 20 minutter, eller til quinoaen er færdig, og al væsken er absorberet. Dræn og skyl artiskokhjerterne, inden de skæres i kvarte. Vend asparges og artiskokhjerter i paellaen, gennemvarm retten i et par minutter, og server straks drysset med hakket persille og friskkværnet peber.
{ Tip! }
Paellaen holder sig fantastisk i køleskabet og er lækker både kold og varm dagen derpå.