Spicy quinoa-paella

Af: Mia Gardum

Foto: Martin Dyrløv

Paella er en klassisk spansk risret, som ofte laves med skaldyr, fisk eller kød og ikke mindst safran. I min udgave har jeg dog vendt det hele lidt på hovedet for at tilpasse den en plantebaseret hverdagskost.

Kødet er droppet, den dyre safran ligeledes, og risen er skiftet ud med quinoa for at oppe næringsværdien. Men frygt ikke – denne paella er altså stadig cremet, mættende og ikke mindst perfekt krydret. Vær opmærksom på, at denne ret kræver en stor pande med høje sider eller alternativt en stor gryde.

Til 4 personer

Det skal du bruge:

  • 2½ dl quinoa
  • 1 løg
  • 3 hvidløg
  • 1 spsk. olivenolie
  • 2 tsk. paprika
  • ½ tsk. røget paprika
  • ¼-½ tsk. chilipulver
  • 2 røde peberfrugter
  • 1 squash
  • ½ bundt asparges
  • 1 dåse flåede hakkede tomater
  • 2-3 dl grøntsagsbouillon
  • ¼ tsk. salt
  • 1 dåse artiskokhjerter
  • Friskkværnet peber
  • Persille til toppen

 

Sådan gør du:

Skyl quinoaen grundigt. Snit løg og hvidløg fint, og svits det herefter i olivenolien i en stor pande. Tilsæt paprika, røget paprika og chilipulver, og lad det svitse i yderligere 1-2 minutter. Snit de røde peberfrugter i strimler, og squashen i skiver, som halveres. Aspargesene snittes på skrå i stykker a 2-3 cm. Tilsæt de røde peberfrugter, squash, flåede tomater, 2 dl grøntsagsbouillon og den skyllede quinoa samt saltet. Kog op, og skru derefter ned til svag varme.
Rør løbende i paellaen, og tilsæt eventuelt den resterende bouillon, hvis retten virker for tør. Lad den simre under låg i 15- 20 minutter, eller til quinoaen er færdig, og al væsken er absorberet. Dræn og skyl artiskokhjerterne, inden de skæres i kvarte. Vend asparges og artiskokhjerter i paellaen, gennemvarm retten i et par minutter, og server straks drysset med hakket persille og friskkværnet peber.

{ Tip! }

Paellaen holder sig fantastisk i køleskabet og er lækker både kold og varm dagen derpå.