Til 4 personer
1 rødløg
2 fed hvidløg
1 tsk hel spidskommen
1 spsk olie
1 tsk harissa eller knust chili
½ kg rødbeder, skrællede
1 l grøntsagsbouillon
Salt og peber
Græsk yoghurt
Lidt persille eller mynte
Pil og hak løg og hvidløg og svits det i olien sammen med spidskommen. Tilsæt harissa, rødbeder skåret i mindre stykker samt bouillon. Bring suppen i kog og lad den koge i ca. 30 min., til rødbederne er godt møre. Blend suppen og smag til med salt og peber.
Servér suppen rygende varm med yoghurt og et grønt drys på toppen.
Værsgo’ Vintermad fra Gyldendal er en samling på godt 50 retter, der giver varme og styrke med krydderier, grøntsager og godt kød. I bogen er der både hurtige opskrifter til hverdage og simremad til weekenden og særlige lejligheder. Vejledende pris kr. 129,95