Spicy rødbedesuppe

Til 4 personer

1 rødløg

2 fed hvidløg

1 tsk hel spidskommen

1 spsk olie

1 tsk harissa eller knust chili

½ kg rødbeder, skrællede

1 l grøntsagsbouillon

Salt og peber

Græsk yoghurt

Lidt persille eller mynte

Sådan gør du:

Pil og hak løg og hvidløg og svits det i olien sammen med spidskommen. Tilsæt harissa, rødbeder skåret i mindre stykker samt bouillon. Bring suppen i kog og lad den koge i ca. 30 min., til rødbederne er godt møre. Blend suppen og smag til med salt og peber.

Servér suppen rygende varm med yoghurt og et grønt drys på toppen.

 

Værsgo’ Vintermad fra Gyldendal er en samling på godt 50 retter, der giver varme og styrke med krydderier, grøntsager og godt kød. I bogen er der både hurtige opskrifter til hverdage og simremad til weekenden og særlige lejligheder. Vejledende pris kr. 129,95