Spidskålsalat med græskarkerner

Af: Jerk W. Langer & Louise Bruun

Foto: Fra bogen "22 nye helbredende dage med antiinflammatorisk kost"

Mættende og smagfulde salater er geniale til et stabilt blodsukker – som denne spidskålsalat, der både fremtræder og smager lækkert.

(4 portioner)

Det skal du bruge:

  • 75 g quinoa
  • 1 spidskål (rød)
  • 2 bundter dild
  • 100 g tranebær
  • 100 g græskarkerner
  • 1 dl olivenolie
  • saft af 1 citron
  • 1 tsk havsalt

Sådan gør du:

Skyl quinoaen i koldt vand og kom det i en gryde med vand ca. 1 cm over og kog i 15 minutter. Hæld vandet fra og lad det køle af.

Snit spidskålen fint, skyl og hak dilden og kom det i en stor skål.

Tilsæt tranebær, græskarkerner og den afkølede quinoa.

Hæld olie, citronsaft og salt i en lille kop og rør sammen.

Hæld marinaden over salaten og bland det hele godt sammen.

Gem resterne af din spidskålsalat på køl til i morgen i to beholdere.

Fra bogen “22 nye helbredende dage med antiinflammatorisk kost” af Jerk W. Langer og Louise Bruun.