Spis bitterstoffer fra kål og rodfrugter – og slip for type 2 diabetes

Af: Helse-redaktionen

Foto: Sarah Sanctuary Williams

– Kosten spiller en meget vigtig rolle i behandling af type 2 diabetes, men det kræver, at en kostomlægning er vedvarende, ellers vil diabetes komme igen.

Med andre ord kan den rigtige kost holde sygdommen i skak. Det forklarer Per Bendix Jeppesen, lektor, PhD. ved Aarhus Universitet. Han står sammen med Diabetesforeningen og gastronom Per Mandrup bag den nye bog, Kålkogebogen, som bygger på Danmarks store forskningsprojekt, MAXVEG. For her er forskningsresultaterne klare: Kål og rodfrugter – især de bitre sorter indeholder fytokemikalier, der kan være med til at kurere type 2 diabetes og ikke mindst beskytte mod hjertekarsygdomme. Bogen kommer med 60 sunde og lækre opskrifter. Du får tre af dem her.

Grønkålstærte

Grønkålstærte

Lynstegt grønt med soltørrede tomater

Lynstegt grønt med soltørrede tomater

Millionbøf med rodfrugter

Millionbøf med rodfrugter

Om bogen

Forfattere: Per Bendix Jeppesen og Ulla Kidmose

Titel: Kålkogebogen

236 sider

Vejl. pris: 249,95 kr.

Forlag: Gyldendal.