Lige nu er det sæson for rabarber, og de sunde men syrlige rabarber lader sig omdanne til denne skønne kage, der er sødet med kokossukker. Kokossukker søder mere end naturligt sukker, og derfor kan der anvendes mindre mængder. Det har også en rund og karamelagtig smag, der gør noget rigtig godt for kager og bagværk.
Du kan læse mere om både rabarber og kokossukker på www.madforlivet.com
Ingredienser
- 2 æg
- ½ banan
- 150 g dadler (udblødte)
- 25 g kokossukker
- ¾ dl ekstra jomfruolivenolie
- 1 dl mandelmælk
- ½ tsk. uraffineret salt
- ½ tsk. natron
- ½ tsk. bagepulver
- 100 g kokosmel
- 75 g rismel
- 275 g rabarber skåret i ca. ½ cm tynde skiver
Fremgangsmåde
Rengør rabarberne og skær dem i ½ cm tynde skiver. Varm rabarberstykkerne op i en gryde og tilsæt kokossukker. Lad det simre ved svag varme i cirka 10 minutter, mens du rører. Tag rabarberne af varmen og lad det køle lidt af.
Blend æg, dadler og banan, du kan også anvende en foodprocessor. De øvrige ingredienser røres i, og dejen fyldes i en smurt tærteform. Bages i 35 minutter ved 175 grader i almindelig ovn og ved 165 grader i varmluftsovn.
Kilde: www.madforlivet.com