Spis uden lommesmerter!

Vi forbinder ofte sund mad med dyre råvarer af høj kvalitet. Men sund mad er ikke nødvendigvis dyrere end den usunde…

Sund mad behøver ikke være dyr mad. Heller ikke hvis du vælger de sunde grøntsager. Fidusen med grøntsager er vælge dem i den årstid, hvor de bliver høstet på danske gartnerier. Så er der heller ikke stor forskel på prisen på de økologiske i forhold til  andre grøntsager.

Hvis du vælger sæsonens danske grøntsager, får du masser af smag og farve i dine måltider. Samtidig fylder du op på tallerkenen og i mavesækken, så du får mindre behov for kød (som vi generelt spiser for meget af).

De fleste kan dog godt lide et stykke kød til deres aftensmad, og det har “6 om dagen” taget konsekvensen af i den seneste kampagne, der har kørt i supermarkeder siden september. Hovedbudskabet er, at “Grøntsager giver masser af lækker mad for få  penge”, og så gør kampagnen det lettere at finde ud af, hvilke grøntsager der passer til aftenens kødstykke.

Via et mobilsite kan du stå foran køledisken i supermarkedet og undersøge, hvilken garniture der bedst komplimenterer de koteletter, hakkebøffer eller kyllingebryst, du havde tænkt at servere. Mobilsitet indeholder også en masse mikroopskrifter til nem,  lækker og hurtig tilberedning af grøntsagerne.

Mobilsitet kan du få adgang til ved hjælp af den QR-kode, der vises på side 40 og som også er udstillet i 1.100 supermarkeder over hele landet. Eller du kan finde sitet via netsiden saesonforgodsmag.dk.

Du kan også springe direkte ud i smagsprøverne, som Helse bringer på disse sider fra kampagnen “Grøntsager giver masser af lækker mad for få penge”:

Tomatsuppe

Squash-puré

Porre-sauté

Lyn-choucrout (surkål)

Gulerodssauce

Pastinakkompot

Blomkåls-couscous

Glaserede rødbeder

Blancheret broccolistok