Kun for mænd! Tag en øl og træn din bækkenbund

Af: Fysioterapeut Niels Honoré

Foto: Colourbox

”Hvis du dilleren stærk vil gøre, må du bækkenbunden snøre.”

OK, jeg ved godt, at det lille slogan i indledningen er lidt søgt. Men jeg ved også, at jeg ikke rammer mænd, hvis ikke der lige er en hook øverst i historien.

Inden du, mand, læser videre – eller hvis du er kvinde og påtænker at smide bladet i skødet på din mand – så smut lige ud i køleren og snup en kold øl. Så glider budskabet ligesom lidt bedre ned, og sandsynligheden for, at du får læst til ende og eventuelt afprøvet øvelserne, er større.

Tag den første slurk – og tænk over, om du vil gå glip af følgende pointer i denne artikel:

 1. Bliv en bedre elsker.
 2. Minimer dine dryp i underbuksen (pinligt hos elskeren, lægen eller fysioterapeuten).
 3. Få en længere nattesøvn.

Tænk efter, om du er frisk på at læse videre for at få lidt tips og tricks til ovenstående.

Vidste du dette om bækkenbunden?

Snup en slurk mere af øllen – og synk lidt fakta omkring bækkenbunden:

 1. Det er en muskel, og en muskel kan trænes stærkere, hurtigere og mere udholdende.
 2. Den aktiveres i samarbejde med anus (lukke-alle-ude-musklen).
 3. Den bestemmer over tissetøjet, prutter og pøller, og hvornår du har tænkt dig, at et samleje skal slutte … for dit vedkommende!

– Sorry, jeg kunne ikke lade være …

Test dig selv

Forsøg at standse strålen, når du tisser. En stærk og velfungerende bækkenbund kan uden besvær klippe strålen over! Denne test skal du dog ikke udføre særlig tit, da det så giver problemer med en overspændt bækkenbud.

Træningsprogram – ”Gør det selv – stærk diller”

Træn så ofte du kan og gør det til en vane, hver gang du sidder i bilen, eller når du ser dårligt fjernsyn eller sidder med din iPhone/iPad og spilder tiden. Træn også gerne liggende, og mens du står/går.

 1. Udfør tre knib i hver stilling.
 2. Hvert knib holdes i cirka 10 sekunder.
 3. Du skal knibe så hårdt/hurtigt som muligt.
 4. Begynd med at knibe ved endetarmen og øg så spændingen fremefter mod penis. Hold så kraftigt som muligt og træk vejret normalt under øvelsen.
 5. Prøv at spænde bækkenbunden med cirka halvdelen af din topydelse, når du for eksempel er ude at gå en tur – og prøv at holde spændingen hen næste lygtepæl, næste værtshus eller hvad du nu går efter.
 6. Hold gerne dine knib op til 20 sekunder.

Husk, at ligesom det tager lang tid at få sin biceps til at se store ud og kunne lave mange gentagelser, tager det tid og vedholdenhed at høste resultater, så vær tålmodig og flittig.

Endvidere er der meget, der tyder på, at man med fordel kan ændre livsstil, bare en smule.

 • Lidt mindre alkohol
 • Lidt mere fysisk aktivitet
 • Lidt færre røgvarer

Sådan holder du lidt længere!

En veltrænet bækkenbund kan også afhjælpe for tidlig sædafgang, da du kan udsætte/bremse udløsningen ved at spænde i bækkenbunden. Prøv, lige inden du kommer, at aktivere og presse din bækkenbund sammen og se, om du kan trække fornøjelsen lidt længere.

 


Ekstra Bladets træningsøvelse

Måske er du i den alder, hvor du kan huske Lars von Triers reklame film for Ekstra Bladet, hvor Magrethe Koytu kigger ned på et ”hejst Ekstra Bladet”, og at den lige vipper et par gange. Lige præcis den øvelse må du også rigtig gerne øve.

Hvis du er yngre eller gerne vil gense denne reklame/øvelse, så se med her:

Altså skåret ud i pap: Når du har en stor, stolt og rank fætter på, så prøv om du med aktivering af din bækkenbund kan ”vippe/vinke” ti gange med den. Gentag tre gange. Du behøver ikke at have Ekstra Bladet hængende.

For yderligere information og øvelser kan du downloade eller bestille danske fysioterapeuters pjece omkring bækkenbunden:

http://fysio.dk/Upload/Graphics/PDF/Nye%20pjecer%2008/Baekkenbunden.pdf

Gå til din læge …

… hvis du ikke kan få rejsning, ikke kan holde tæt på vand, luft og afføring. Søg specialuddannet fysioterapeut, hvis du har brug for systematisk gennemgang og undersøgelse i forhold til lige dit problem og udfordring.

Spænd ikke op i maven, balderne eller kæberne, og sørg for at du frit og ubesværet kan trække vejret, eller tale uden besvær.
 

Fakta:

Med alderen vil de fleste mænd opleve vandladningsbesvær, og mere end 40 procent af mænd over 50 år oplever rejsningsbesvær/impotens.