Sprød luksus-granola

Af: Signe Leth, blogger på amillionmiless.com

Signe Leth: Denne sprøde granola med ahornsirup og mandelsmør er perfekt til de morgener, hvor du gerne vil forkæle dig selv og dine kære lidt ekstra. Den er sprød, knasende og fyldt med smag! Jeg elsker personligt at bruge den som topping på smoothieskåle eller på min skyr, men jeg kan godt afsløre, at den også er SÅ god at spise direkte fra glasset, hvis lækkersulten melder sig.

Et mellemstort glas

Det skal du bruge:

  • 3 dl grovvalsede havregryn (finvalsede fungerer desværre ikke lige så godt) 1 1⁄2 dl nødder (f.eks. mandler, pekannødder,
  • cashewnødder og paranødder) 1 dl frø og kerner (f.eks. solsikkefrø og græskarkerner)
  • 1 spsk. kokosolie
  • 1⁄2 dl ahornsirup
  • 1 spsk. mandelsmør
  • 1 tsk. kanel
  • 1 tsk. vaniljepulver
  • 1 dl tørrede morbær (kan udelades)

Sådan gør du:

Forvarm ovnen til 150 °. Hæld derefter havregryn, nødder, frø og kerner op i en skål, og sæt den til side. Smelt kokosolie og mandelsmør i en lille kasserolle sammen med ahornsirup, kanel og vaniljepulver, rør det hele grundigt sammen, og hæld det ud over de tørre ingredienser i skålen. Rør rundt, til det hele er blandet godt sammen, og alting er dækket af de våde ingredienser. Fordel granolaen på en bageplade beklædt med bagepapir, og bag den i ovnen i ca. 20-25 min. ved 200 grader, til granolaen er sprød og let gylden. Hold godt øje med den, da tiden kan variere fra ovn til ovn, og rør gerne rundt et par gange undervejs. Lad granolaen køle helt af, tilsæt de tørrede morbær, og hæld den derefter over på et lufttæt glas. Den kan holde sig et par uger.

 

Fra bogen ‘Regnbuemad – 100 farvestrålende vegetariske retter’ af Signe Leth.