Sprøde gedeosteruller med blåbær og rosmarinhonning

Af: Sebastian Mathson Randrup

Foto: Jesper Glyrskov

En let snack, en forret, en dessert eller hovedret – hvis du tilføjer lidt ekstra. Gedeosteruller er en vegetarisk lækker mundfuld.

Ca. 12-14 stk.

Det skal du bruge:

  • 4 spsk. honning
  • 2 kviste rosmarin
  • 120 g blød gedeost
  • 100 g ricotta
  • 50 g blåbær
  • salt og peber
  • 14 ark forårsrulledej
  • 1 spsk. hvedemel
  • 600 ml solsikkeolie

Sådan gør du:

  1. Smelt honning i en lille gryde ved svag varme, og tilsæt rosmarinkviste. Lad det stå i 15 min.
  2. Bland gedeost, ricotta og blåbær rigtig godt sammen, og krydr med salt og peber.
  3. Tag nu forårsrulledejen frem, og skil arkene forsigtigt ad, så de ikke går i stykker.
  4. Læg et ark foran dig, så du har et hjørne ind imod dig selv.
  5. Læg ca. en spsk. af fyldet på nederste tredjedel af arket uden at dække spidsen af dejen.
  6. Nedefra rulles dejen nu op over fyldet, og siderne foldes ind.
  7. Rul den nu, så den formes som en pølse, til du kun har en lille hjørnetip tilbage.
  8. Bland nu mel med en lille smule vand, så konsistensen er godt klistret.
  9. Med fingeren smøres en anelse klister pa det sidste hjørne af forårsrullen, der lukkes op om forårsrullen.
  10. Gentag med resten af dit fyld og forårsrullearkene.
  11. Varm olie op i en gryde. Den skal vare så varm, at rullerne syder, nar de rammer olien.
  12. Fritér ruller i flere hold i ca. 3-4 min. ad gangen, til de er helt gyldne, og læg dem herefter pa fedtsugende papir.
  13. Server gedeosteruller, når de er lune, og hæld lidt rosmarinhonning over, og pynt evt. med lidt friske blåbær og rosmarin.

Fra ‘Vegetarisk hverdag – 100 grønne favoritter’ af Sebastian Mathson Randrup.