En let snack, en forret, en dessert eller hovedret – hvis du tilføjer lidt ekstra. Gedeosteruller er en vegetarisk lækker mundfuld.
Ca. 12-14 stk.
Det skal du bruge:
- 4 spsk. honning
- 2 kviste rosmarin
- 120 g blød gedeost
- 100 g ricotta
- 50 g blåbær
- salt og peber
- 14 ark forårsrulledej
- 1 spsk. hvedemel
- 600 ml solsikkeolie
Sådan gør du:
- Smelt honning i en lille gryde ved svag varme, og tilsæt rosmarinkviste. Lad det stå i 15 min.
- Bland gedeost, ricotta og blåbær rigtig godt sammen, og krydr med salt og peber.
- Tag nu forårsrulledejen frem, og skil arkene forsigtigt ad, så de ikke går i stykker.
- Læg et ark foran dig, så du har et hjørne ind imod dig selv.
- Læg ca. en spsk. af fyldet på nederste tredjedel af arket uden at dække spidsen af dejen.
- Nedefra rulles dejen nu op over fyldet, og siderne foldes ind.
- Rul den nu, så den formes som en pølse, til du kun har en lille hjørnetip tilbage.
- Bland nu mel med en lille smule vand, så konsistensen er godt klistret.
- Med fingeren smøres en anelse klister pa det sidste hjørne af forårsrullen, der lukkes op om forårsrullen.
- Gentag med resten af dit fyld og forårsrullearkene.
- Varm olie op i en gryde. Den skal vare så varm, at rullerne syder, nar de rammer olien.
- Fritér ruller i flere hold i ca. 3-4 min. ad gangen, til de er helt gyldne, og læg dem herefter pa fedtsugende papir.
- Server gedeosteruller, når de er lune, og hæld lidt rosmarinhonning over, og pynt evt. med lidt friske blåbær og rosmarin.
Fra ‘Vegetarisk hverdag – 100 grønne favoritter’ af Sebastian Mathson Randrup.