Opskrift på stegt lange med asiatisk sauce fra bogen God Fisk – Let at lave.
Fisk:
600-800 gram lange, brosme, kuller eller anden torskefisk
salt og friskkværnet peber
smør til stegning
Asiatisk sauce:
1 spsk. finthakket ingefær
1-2 fed hvidløg
1 dl hakket koriander gerne med stilke og rødder
1 rød chili i mindre stykker
1⁄2 dl vand
1 spsk. honning
1⁄4 dl sojasauce
1⁄4 dl sake (japansk risvin) eller hvidvin
1⁄4 dl oystersauce
1⁄2 dl fintsnittede forårsløg
Læg alle ingredienserne til den asiatiske sauce – bortset fra forårsløgene – i en foodprocessor, og kør det til en jævn sauce. Tilsæt forårsløgene.
Gør fisken i stand. Fjern rester af ben med et kegleformet snit midt i fileten. Del fileten i 4-8 ensartede stykker. Dup fisken tør. Steg fisken lige før servering, cirka 5 minutter på hver side ved middel varme – det går nemmest på en pande med nonstick – belægning. Krydr med salt og peber.
Hæld saucen over den stegte fisk.
Server fisk og sauce med kogte nudler.
Tip!
Den asiatiske sauce kan holde sig i køleskabet i en uges tid. |
Om bogen: God fisk – Let at lave er skrevet af Kirsten Høgh Fogt og Marianne Kastberg, som også står bag den gamle klassiker God mad – Let at lave. Bogen er udgivet på forlaget Lindhardt og Ringhof og koster kr. 249,95 i vejledende udsalg. |