Stegt lange med asiatisk sauce

Opskrift på stegt lange med asiatisk sauce fra bogen God Fisk – Let at lave.

Fisk:

600-800 gram lange, brosme, kuller eller anden torskefisk

salt og friskkværnet peber

smør til stegning

Asiatisk sauce:

1 spsk. finthakket ingefær

1-2 fed hvidløg

1 dl hakket koriander gerne med stilke og rødder

1 rød chili i mindre stykker

1⁄2 dl vand

1 spsk. honning

1⁄4 dl sojasauce

1⁄4 dl sake (japansk risvin) eller hvidvin

1⁄4 dl oystersauce

1⁄2 dl fintsnittede forårsløg

Sådan gør du:

Læg alle ingredienserne til den asiatiske sauce – bortset fra forårsløgene – i en foodprocessor, og kør det til en jævn sauce. Tilsæt forårsløgene.

Gør fisken i stand. Fjern rester af ben med et kegleformet snit midt i fileten. Del fileten i 4-8 ensartede stykker. Dup fisken tør. Steg fisken lige før servering, cirka 5 minutter på hver side ved middel varme – det går nemmest på en pande med nonstick – belægning. Krydr med salt og peber.

Hæld saucen over den stegte fisk.

Server fisk og sauce med kogte nudler.

Tip!

Den asiatiske sauce kan holde sig i køleskabet i en uges tid.

 

Om bogen:

God fisk – Let at lave er skrevet af Kirsten Høgh Fogt og Marianne Kastberg, som også står bag den gamle klassiker God mad – Let at lave. Bogen er udgivet på forlaget Lindhardt og Ringhof og koster kr. 249,95 i vejledende udsalg.