Stegte grønne bønner med sennepsvinaigrette og hakkede æg

Til 4 personer


Bønner:

500 g grønne bønner

1 lille finthakket rødløg

Sennepsvinaigrette

1 spsk olie

3 spsk æblejuice

1 fed fintrevet hvidløg

1-2 spsk dijonsennep efter smag

1 tsk sukker

Havsalt


Pynt:

2 friske tomater

1 hårdkogt æg

Friske basilikumblade


Tilbehør:

300-400 g brød, ris, pasta eller bælgfrugter

(i tilberedt vægt)

400 g magert kød, fisk eller fjerkræ


Sådan gør du:

Damp bønnerne let møre, så der stadig er bid i. Pisk marinaden sammen, og smag til. Vend marinaden i bønner og løg. Hak tomater og æg. Anret bønnerne i pæne rækker. Dryp marinaden over, og drys hakket æg, tomat og basilikumblade over.

TIP:

Bønnerne kan erstattes af let dampede porrer. Vinaigretten kan bruges til alle salater. Passer godt til alt kød, fisk og fjerkræ.