Stegte padron-peberfrugter med det bedste, du har

Af: Tina Scheftelowitz / Foto: Columbus Leth

Her er en klassisk tapasret, som er nem at lave og smager forrygende. De små grønne padron-peberfrugter kan nogle gange fås i Danmark, bl.a. i Irma og Torvehallerne. Ellers kan man bruge grønne snack-peberfrugter i stedet.

Normalt serveres de helt enkelt, stegt i olivenolie, drysset med salt, men vores kreative kursister har lavet mange lækre versioner. Et af de største hit var at drysse de stegte pebre med salt, helt finthakket hvidløg, reven citronskal og chiliflager. En anden velsmagende mulighed er at lægge skinkeskiver over dem, mens de er varme, og dryppe med rørsukkersirup.

 

Ingredienser:

4 spsk olivenolie

500 g padron-peberfrugter

flagesalt

 

Sådan gør du:

Skyl og tør peberfrugterne. Ved serveringen: Steg peberfrugterne i ét lag (evt. ad flere omgange) i godt med olie ved høj varme, til de er brune og falder sammen, 4-5 minutter i alt. Vend i dem undervejs, men ikke hele tiden. Drys med salt, og server dem varme. Man spiser ikke stilken.

Sherry: Palo Cortado eller Amontillado