Friskbagte grove æbleboller smager supergodt til suppen, så aftenen før kan du sætte denne dej i køleskabet, så du næste aften hurtigt kan lave friskbagte boller til suppen og familien.
Det skal du bruge:
10 g gær
600 ml kold minimælk
1 knivspids salt
2 spsk. rapsolie
4 æbler med skræl
5 dl grovvalsede havregryn svarende til ca. 190 g
3 dl hirseflager svarende til ca. 150 g
2 dl grahamsmel svarende til ca. 130 g
1 dl sesamfrø svarende til ca. 50 g
Ca. 500-600 g hvedemel svarende til ca. 8-9 ½ dl. Erstat gerne lidt af hvedemelet med hvid hvede, som er mere fiberholdigt
Sådan gør du:
Gæren opløses i den kolde mælk, rapsolie og salt blandes i. Æblerne rives groft, og alle ingredienserne blandes i. Dejen skal have en klistret konsistens. Hviler tildækket med et fugtigt viskestykke på køl natten over, og til du skal bruge den. Ovnen opvarmes til 225-250 grader. Strø nu et godt lag grahamsmel ud på køkkenbordet, og vælt forsigtigt dejen ud på grahamsmelet. Pas på ikke at presse luften ud af dejen. Skær nu 16-18 boller ud af dejen med en kniv. Læg forsigtigt bollerne på en plade med bagepapir. Inden bollerne sættes i ovnen, drysser du lidt sesamfrø på toppen af dem. Bollerne bager i 10 minutter ved 225-250 grader midt i ovnen, hvorpå der skrues ned til 200-220 grader, og de bager færdig i cirka 15 minutter.
Ønskebørnenes Yndlingsretter
Er en ny farvestrålende og livsglad bog med skønne opskrifter og nyttig, lettilgængelig viden om kost og ernæring. Opskrifterne er fyldt med grøntsager i alle regnbuens farver og bagerst i bogen er der fire eksperter, som giver deres bud på, hvordan man plejer de gode spisevaner og bekæmper kræsenhed. Bogen er skrevet af tvillingerne Charlotte Thorhauge og Betina Hundebøll, som begge er uddannede sygeplejersker og mødre til hver deres ønskebørn, som har inspireret dem til at lave bogen. Bogen er udgivet af Muusmann Forlag og koster 180 kroner i vejledende udsalg. |