Svampe i mikrobølgeovnen

Har du tænkt på at tilberede lækre svampe i mikrobølgeovnen? Ellers er der forslag her til brugen…

Svampe kan bruges hele eller delte, i skiver eller hakkede, dryppet med lidt smør eller fløde eller olie. De mikrobølges i kort tid og krydres med salt og peber samt eventuelt et par dråber citronsaft eller mild eddike.

Spis dem, som de er, på ristet brød eller som tilbehør til andet – næsten hvad det skal være.

Eller

Store svampehoveder som eksempelvis store champignoner eller portobellosvampe, hvor stilken er skåret væk, kan fyldes med forskelligt – for eksempel finthakket løg og lidt smør eller en klat hvidløgsost eller anden cremet ost – og mikrobølges 1 minut eller 2 afhængigt af mængden og størrelsen.

Som variation kan man lave fyld af den hakkede stilk, løg og bacontern, som blandes sammen og mikrobølges lidt, inden det lægges i hovederne, der dækkes af tynde skiver tomat og så sættes i ovnen endnu en gang, indtil svampehovederne er, som man vil have dem.

Drys eventuelt med finthakket persille eller revet parmesan.

 

Fra ‘Brug mikrobølgeovnen – nem, sundt og lækkert‘ af overlæge Grete Krag Jacobsen.