Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
Kom couscous i en skål, tilsæt lidt salt, og hæld kogende vand over. Tildæk skålen med stanniol eller et låg, og lad det trække i 5 minutter. Rør med en gaffel et par gange undervejs.
Rens champignonerne godt. Tag et par stykker fra til senere, og hak resten fint. Gør det samme med løget. Brug eventuelt en minihakker, foodprocessor eller blender. Hak mandlerne groft.
Steg champignon, løg og mandler på en varm pande med olie, til det meste af væden er væk, og bland det sammen med de øvrige ingredienser i en skål. Smag til med salt og peber.
Smør rugbrødsformen godt med olie, hæld postejmassen i, og pynt med lidt champignon i skiver og eventuelt østershatte. Bag svampepostejen i ca. 1 time, til den har en centrumtemperatur på 75 grader.
Hver uge går unge frivillige i køkkenet hos Det Kærlige Måltid for at tilberede farverige og nærende måltider til sygdomsramte familier. Det giver dem mulighed for at være en del af et fællesskab, få nye kompetencer og at opleve glæden ved at hjælpe andre.
Siden organisationen blev stiftet i 2019, er der udbragt 35.000 måltider til medborgere, der er ramt af akut livstruende sygdom eller traume og derfor mangler energi og overskud til selv at lave lækker, nærende mad.
Nu er nogle af Det Kærlige Måltids retter udkommet som kogebog – og opskrifterne er kreeret af nogle af Danmarks mest anerkendte kogebogsforfattere.
Overskuddet fra salget af kogebogen går ubeskåret til nonprofitorganisationen, Det Kærlige Måltid. Bogen er støttet af firmaer og fonde, og forlaget tjener ikke penge på bogen.
Læs mere her: https://detkaerligemaaltid.dk
Titel: Det Kærlige Måltid
Omfang: 200 sider
Pris: 250 kr.
Udgivelse: 29. september, 2022
Forlag: Politikens Forlag