TIL 2 PERSONER
Et par gode håndfulde blandede, vilde svampe, skåret i grove stykker
1 spsk. olivenolie
1 fed hvidløg, finthakket
En håndfuld frisk persille
En lille smule friskhakket estragon
En lille klat smør
Et lillebitte skvæt madlavningsfløde
Salt og peber
Skiver af grovtoast eller grovbrød
Dette her er også perfekt til en søndag aften, hvor du er alene hjemme og kan spise aftensmad i sofaen med tallerkenen på skødet og et pocheret æg balancerende på toppen, mens du ser et eller andet dejligt tv-drama med folk i gammeldags tøj.
For det første skal du sikre dig, at panden er gloende varm. Ellers risikerer du, at svampene bliver vandede og klamme, og det kan vi ikke have. Smid svampene på panden samtidig med olivenolie og hvidløg. Så skulle du gerne høre en arrig hvæsen. Hurra!
Bliv ved med at røre rundt, og når svampene har fået en blank farve, du synes ser lækker ud, tilføjer du persille, estragon og smør.
Der skulle gerne være meget væde på panden, og jeg foreslår, du spæder væden op med lidt fløde. Og måske en dråbe hvidvin? Men okay, vi er jo kun ved morgenmaden. Smag til og server på sprødt, ristet brød med smør sammen med en dejlig kop sort te.