Til 4 personer
Grovtærtedej:
2 dl vand
1/3 dl olie
1 dl havregryn
spelt- eller grahamsmel
½ tsk. salt
Fyld:
2 porrer
2 peberfrugt
3 tomater
300 g røget laks i strimler
3 æg
200 g hytteost 1,5 % fedt
Kartoffel/bønnesalat:
Ca. 300 g kogte kartofler
300 g bønner
3 forårsløg
2 avocadoer
2 spsk. olivenolie
saft af 1 citron
sesamfrø salt og peber
Sådan gør du:
Bland alle ingredienserne til tærtedejen, og tilsæt spelt- eller grahamsmel, indtil dejen kan samles. Lad dejen hvile i køleskabet i ca. 20 min., før den rulles ud. Når dejen er lagt i tærteformen, prikkes den med en gaffel. Forbag den i 10-15 min. ved 200 grader.
Grøntsagerne til fyldet renses og snittes i ønsket størrelse. Bland derefter med laks, æg og hytteost. Bages i 45-50 min. ved 180 grader.
Kog kartoflerne og bønnerne. Rens og snit forårsløgene. Skær avocadoerne i tern. Bland olivenolie, citronsaft, salt og peber. Vend bønner, kartofler, forårsløg og avocadoer med dressingen. Drys med sesamfrø.