Thaisuppe med kokosmælk og kylling

Af: Katrine Klinken

Foto: Line Falck

Tag stemningen med hjem og nyd duften af thaisuppe i dit eget køkken. Med denne opskrift kan du lave din egen streetfood, hvor smag og lækker konsistens ikke er noget der mangler.

4 personer

Det skal du bruge

5 tomater

1 fennikel

1 dåse kokosmælk

(ca. 4 dl)

2 dl vand

1 stilk citrongræs

2 kefirlimeblade

2 stk. kyllingebryst uden skind

1 lime

2 tsk rød thaikarrypasta

Lidt groft salt.

Drys

2 håndfulde friske thaibasilikumblade

1 håndfuld frisk koriander

Tilbehør

Rejechips

Sådan gør du

Vask og skær tomater og fennikel i små stykker.

Kog kokosmælk, tomater, fennikel og vand sammen med citrongræs og kefirlimeblade

i et par minutter.

Tilsæt kylling og kog videre ved svag varme i ca. 15 minutter. Sluk for blusset og lad kyllingekødet trække i 10 minutter under

låg. Tag kyllingekødet op. Del det i mindre

stykker med to gafler.

Skær en lime over og pres saften af den.

Smag suppen til med karrypasta, salt og limesaft.

Tilsæt kyllingekødet til den varme suppe.

Skyl krydderurterne i koldt vand. Lad dem

dryppe af og hak dem groft.

Servér suppen rygende varm med friske krydderurter og rejechips.

 

Fra bogen “Street Food derhjemme” af Katrine Klinken