Theodors torskerognsfrikadeller

Skønne deller, som sammen med gulerødder, kartofler og ærter er væk fra tallerkenen, næsten før du kan nå at sige: ”Theodors-Torskerognsfrikadeller-med-ønskebørnenes-favoritkartofler- rige-på-A-D-og-E-vitaminer-og-mange-andre-glade-vitaminersamt- gode-flerumættede-fedtstoffer-og-sunde-kulhydrater!“

Det skal du bruge til frikadellerne: 

3 dåser torskerogn
1 spsk. ketchup
1-2 pasteuriserede æggeblommer
4 spsk. hvedemel
2 spsk. kartoffelmel
½ tsk. mild paprika
Salt & peber
Rapsolie til stegning


Det skal du bruge til ønskebørnenes favoritkartofler: 

1 kg kartofler
4 store gulerødder
5 dl ærter
20 g smør
2 spsk. olivenolie
Salt & peber

Sådan gør du: 
Ingredienserne til frikadellerne blandes godt sammen. Farsen formes til små frikadeller, som steges på slip-let-panden til de er gennemstegte. Kartoflerne skrælles eller skrabes, hvis det er sæson for nye kartofler. Kartoflerne koges til de er møre. Gulerødderne skrælles, skæres i skiver og koges til de er møre. Hvis det er sommer, bælges cirka 5 dl friske ærter. Hvis du bruger frosne ærter, koger de med hos gulerødderne et øjeblik til sidst. Vandet hældes fra kartofler og grøntsager, og kartofler, grøntsager, olivenolie og smør blandes sammen og smages til med salt og
peber.

Pyntes med friske dildkviste og serveres med let remulade.

Ønskebørnenes Yndlingsretter

Er en ny farvestrålende og livsglad bog med skønne opskrifter og nyttig, lettilgængelig viden om kost og ernæring. Opskrifterne er fyldt med grøntsager i alle regnbuens farver og bagerst i bogen er der fire eksperter, som giver deres bud på, hvordan man plejer de gode spisevaner og bekæmper kræsenhed. Bogen er skrevet af tvillingerne Charlotte Thorhauge og Betina Hundebøll, som begge er uddannede sygeplejersker og mødre til hver deres ønskebørn, som har inspireret dem til at lave bogen. Bogen er udgivet af Muusmann Forlag og koster 180 kroner i vejledende udsalg.