Tilbagelænet brødtorte

Af: Helse-redaktionen

Foto: Gitte Skjold Resling

Den klassiske sønderjyske kage har forfatteren elsket siden sin barndom. Hun orker dog ikke at lave kagen fra bunden. Så her får du hendes genvej. Desserten indeholder de samme ingredienser som den oprindelige opskrift. Men bagning af bunde er sprunget over, og i stedet bliver brød og nødder ristet og blendet. Opskriften rækker til 3-4 personer.


DET SKAL DU BRUGE:

  • Et par skiver rugbrød
  • En håndfuld hasselnødder
  • 1 spsk. rørsukker
  • 1 spsk. kakao
  • 4 spsk. solbærsyltetøj
  • 1 ½ dl piskefløde
  • 1 spsk. hakket chokolade

SÅDAN GØR DU:

  1. Rist rugbrødet på brødristeren.
  2. Rist nødderne let på en tør pande. Lad dem afkøle.
  3. Blend brød og nødder sammen med sukker og kakao, og fordel i portionsskåle.
  4. Tilsæt en god spiseskefuld solbærsyltetøj til hver portion.
  5. Pisk fløden, og top med flødeskum.
  6. Pynt med hakket chokolade.

Rugbrødsdesserten kan også serveres som en sund morgenmad. I stedet for sukker blendes brød og nødder groft med 2 dadler. Herpå fordeles revne æbler, sveskemos eller blåbær. Toppes med yoghurt. Blødgør eventuelt yoghurten med en sjat fløde. Pyntes med hakkede nødder. Tilbered gerne retten om aftenen, så du næste morgen kan nyde denne hilsen fra dig selv.

Fakta om bogen:

Titel: Den søde vej til nærvær og glæde – Desserter for livet.

Forfatter: Eve Bengta Lorenzen

Udgivelsesdato: 1. juli 2022

Sideantal: 100

Forlag: Wadskjær Forlag

Vejl. udsalgspris: 270 kr.