Tomattærte

Af: Anette Harbech Olesen, madforlivet.com

Foto: Sara Galbiati

 Lækker, let og smuk tomattærte, der smager godt.

Til 4 personer

Det skal du bruge:

Tærtedej

  • 100 g gammeldags kærnet smør
  • 3 dl (180 g) speltmel, hvedemel eller groft rismel, hvis du ønsker glutenfri
  • 2 spsk vand
  • 1 knsp uraffineret flagesalt

Fyld

  • 400 g tomater i forskellige farver og sorter
  • 1 bundt oregano
  • 1 bundt persille
  • 2 æg
  • 1 dl Acido
  • 1 dl fløde
  • Lidt reven Parmesanost
  • 2 fed hvidløg
  • Parmesanost til drys
  • Friskkværnet peber

Sådan gør du:

Skær smørret i mindre stykker, og lad det stå lidt og få stuetemperatur. Saml dejen med smør, mel, salt og vand og juster eventuelt konsistensen med lidt ekstra vand.

Smør en tærteform og tryk eller rul dejen ud i formen. Prik bunden med en gaffel, læg bagepapir over tærtebunden, også opad siderne og fyld den med kikærter eller bønner. Dette skal sikre, at tærtebunden holder formen under bagning.

Forvarm ovnen til 220 grader og forbag tærtebunden i cirka 12 minutter. Imens kan du tilberede fyldet.

Rengør tomaterne og halver dem eller skær dem i skiver. Det kan være fint med tomater i forskellige størrelser og farver.

Skyl krydderurterne og hak dem groft. Pisk æg med Acido og fløde og tilsæt presset hvidløg, krydderurter, parmesan og peber. Hæld æggeblandingen i den forbagte bund, placer de halverede eller skivede tomater og drys lidt ost over til sidst.

Bag tærten i cirka 35-40 minutter ved 180 grader, til den er gylden og gennembagt.

Fra bogen ‘Mad, mening & magiske øjeblikke – spis, sov og tænk dig sund’ af Anette Harbech Olesen.