Når det kommer til fisk, er vi ofte traditionelle, men prøv at sprælle lidt som i denne opskrift.
4 personer
600 g torskekinder
1 spsk. solsikkeolie
2 spsk. maizena
3 fed hvidløg
2 rødløg
2 tsk. hakket chili, gerne rød, grøn og gul + lidt tynde ringe til pynt
2 spsk. sojasauce
1 tsk. rørsukker
1 dl hønsebouillon
1 stk. citrongræs
5 blade kefirlime (kan udelades)
100 g ristede cashewnødder
1⁄2 agurk skåret i stave, til servering
1 limefrugt
Dup torskekinderne tørre med lidt køkkenrulle, krydr dem med salt og peber, og vend dem i maizena. Pil hvidløgene, og skær dem i tynde skiver. Pil rødløgene, og hak dem fint. Hak lidt af citrongræsset og kefir-limebladene, hvis du bruger det.
Steg torskekinderne i olien på en varm pande i cirka to minutter på begge sider, til de er gyldne, tilsæt tynde skiver af hvidløg og hakket chili, og lad det stege med i 30 sekunder. Tilsæt soja og rørsukker, og kog ind til det halve. Kom hønsebouillonen i, og kog igen ind, indtil det begynder at tykne og er tæt på at karamellisere. Tilsæt rødløg, citrongræs og eventuelt kefir-limeblade, og vend det godt rundt.
Servering: Anret fisken i dybe tallerkener, og drys med chili, ristede cashewnødder og agurkestave. Server med limebåde og gerne med grøntsager, salat og kogte jasminris til.
Fra kogebogen ‘Fisk er godt’ udgivet i samarbejde med Gigtforeningen.