Tun med spicy dip

Tilberedning: 12 minutter
Komfurtid: 6 minutter

Tip: Du kan udskifte tun med stegt kylling eller svinemørbrad.

Det skal du bruge:

1 stykke tun, ca. 200 g
1 spsk rapsolie

SPICY DIP
1/4 grøn chili
2 spsk hakket koriander
2 spsk sesamolie
1 spsk fiskesauce
Saft af ¼ lime

PYNT
Tangsalat (købes hos din lokale fiskehandler)

TILBEHØR
200 g babyspinat
½ agurk
1 avokado
Lidt citronsaft
1 spsk olivenolie
Havsalt og friskkværnet peber
2 spsk sorte sesamfrø

Sådan gør du:

Skær tunen over i to bøffer og steg dem i lidt olie på en almindelig pande eller en grillpande. De må endelig ikke blive gennemstegte. 1-3 minutter på hver side, alt efter hvor tyk bøffen er. Rør ingredienserne til den spicy dip sammen. Hæld dippen på bøffen, lige før du serverer den, og pynt med tangsalat. Fyld en skål med koldt vand. Skyl spinaten grundigt, tag den op, dryp af i en sigte, skift vandet og kom spinaten i igen. Gentag til der ikke er mere jord i bunden af skålen. Dup spinaten tør med et rent viskestykke, nip stilkene af. Del agurken midt igennem på langs, fjern kernerne med en teske og skær den i halvmånestykker. Del avokadoen og fjern stenen. Skær den i skiver og dryp med citronsaft. Vend spinat, agurkestykker og avokadostykker sammen, dryp med olie, krydr med havsalt og peber. Drys med sesamfrø.

 

Boost din sundhed
I disse dage kommer en ny og spændende sundhedsbog på gaden, hvor disse opskrifter er fra kommer. I stedet for at lægge op til, at du ALDRIG mere skal nyde en læskende is eller en stor bøf fra grillen, så opfordrer bogen til, at du giver din krop nogle sunde pauser fra det liv, som belaster sundheden. Med fire årlige sundhedsboosts på fire uger kan du få en sundere og stærkere krop – uden at leve ekstremt. Bogen, der er skrevet af Camilla Zarah Lawes og Christina Dam Rekstad, udkommer på Politikens Forlag og koster 250 kroner i vejledende udsalg.