Let at lave – også for børn, der gerne vil hjælpe til i køkkenet, og som selvfølgelig gerne vil have noget lækkert til frokost.
1 dåse tun (ca. 175 g) eller rest af ovnbagt fisk
1 portion mayonnaise eller 1 ½ dl cremefraiche 18 %
1 rød peberfrugt
Evt. 2 tsk kapers eller citronsaft
1 tsk groft salt
Friskkværnet peber
Åbn dåsen med tun. Kom indholdet i en si og lad det dryppe af. Kom tunen i en skål, og rør den sammen med mayonnaise eller cremefraiche. Skyl peberfrugten. Skær stilken væk, og fjern frøene. Skær peberfrugten ud i små tern. Rør dem i tunsalaten. Smag til med salt og peber. Giv citron til.
Børnenes KøkkenOpskrifterne kommer denne gang fra en klassiker, der allerede er solgt i næsten 30.000 eksemplarer. Bogen indeholder 300 lette opskrifter, viden om forskellige madvarer, køkkenredskaber og teknikker. Bogen er skrevet af Katrine Klinken, der er uddannet kok og ernærings- og husholdningsøkonom, madskribent og forfatter til en lang række kogebøger. Børnenes Køkken er udkommet på Politikens Forlag og koster 250 kroner i vejledende udsalg. |