Umahro: Torsk med cherrytomater, karry, basilikum og ærtepuré

Ligner et kunstværk, men er uhørt nem at lave og smager som en drøm.

Der er ingen grund til at være bange for fisk med denne ret: Smagen er ikke overdrevet fiskeagtig. Torskekødet er fast i kødet og ærtepuréen er rigtig god.

Mængde: Aftensmad til en familie med en dags oparbejdet sult

Tilberedningstid: 12 til 15 minutter.

Holdbarhed: Retten kan spises kold op til et døgn senere, hvis den opbevares i køleskabet.

Du skal bruge:

  • 400 gram torskefilet, skåret i stykker på cirka 4×4 cm.
  • Hav- eller stensalt
  • Friskkværnet, sort peber
  • 2 store gulerødder, strimlet i fine tråde med en tyndskræller
  • 1 squash, strimlet i fine tråde med en tyndskræller
  • 10 cherrytomater, skåret i halve
  • 15 røde vindruer, skåret i halve
  • 1 knivspids vaniljepulver eller ¼ stang vanilje
  • Bladene fra 1 kvist frisk rosmarin
  • Friskpresset saft og fintrevet skal af 1 økologisk citron
  • 1 spsk. ekstra jomfru- eller sesamolie + ¼ dl til ærtepuréen
  • 300 gram bælgede ærter, friske eller frosne
  • Vand

Så let er det:

Beklæd en stor bradepande med bagepapir og arranger torskestykkerne i den ene side. Drys dem med salt og peber.

Bland gulerødder, squash, cherrytomater, vindruer, vanilje, rosmarin, citronsaft og –skal samt olie sammen. Giv det et drys salt og peber. Fordel det i den anden halvdel af bradepanden.

Giv torsk og grøntsager 5-7 minutter i en 175° C varm ovn, til torsken lige præcis er færdig. Det er den, når den deler sig i flager, hvis du prikker til den med en gaffel.

Kom i mellemtiden ærterne i en gryde og hæld vand ved, så det lige præcis dækker. Bring vandet i kog og lad ærterne simre i præcis 2 minutter. Tag gryden af varmen og lad ærterne trække yderligere et par minutter. Kør så ærter og kogevandet samt den  ekstra ¼ dl olie på en blender, til du har en tyk pure. Smag til med salt og peber.

Arranger torskestykkerne på tallerkener, top med klat ærtepuré og læg lidt af grøntsagerne henover. Bon appetit!

Fif: Mange andre slags fisk går an. Laks, ørred, multe, rødtunge eller søtunge. Andre grøntsager passer også fint til denne ret. Prøv for eksempel med løg skåret i helt tynde ringe, forårsløg og porrer hakket helt fint eller auberginer skåret i meget små tern.  Andre krydderurter som basilikum, lidt timian og lidt salvie duer også fint.