Urtebuket med reduktion af krabbebisque i salatblade

Af: Thomas Laursen

Foto: Hans-Henrik Hoeg

Krabbebisque er både smagfuld og lækkert – og så kan du sagtens lave det selv, også af krabber du selv fanger.

Til fire personer

Det du skal bruge:

  • 8 blade romainesalat
  • Blomster og urter fra have og gåtur, f.eks. sankthansurt, vild gulerod, sødskærm, tallerkensmækker, strandfladbælg, strandgåsefod og kornblomst
  • 1-2 dl krabbebisque, kogt af strandkrabber og hummer (se opskrift herunder)
  • 50 g smør

Sådan gør du:

Skyl salatbladene og skyl og pluk urter og blomster og anret dem i midten på et salatblad som en buket. Kog bisquen ned til ca. det halve og pisk smør i. Server urtebuketten med lun sauce henover.

 

Krabbebisque

Det du skal bruge:

  • 10-15 krabber
  • 300-400 g supperurter, f.eks. selleri, gulerod, løg, porre og persille
  • 2 dåser flåede tomater
  • 1 glas hvidvin
  • rapsolie til stegning
  • salt og peber

Sådan gør du:

Fang 10-15 store strandkrabber!

Læg krabberne på ryggen, skær dem midt over og fjern indvoldene.

Skyl dem og dup dem tørre.

Steg dem hårdt i olie i en gryde og tilsæt suppeurterne. Lad dem stege kort med, til de har fået lidt farve.

Dæk nu med vand, vin og de hakkede tomater og kog bisquen i to timer – skum evt. af undervejs. Tilsæt vand, hvis bisquen koger tør. Smag bisquen til, når den er kogt godt ind. Si til sidst din krabbebisque.

Fra bogen ‘Vild Mad i Køkkenet’ af Thomas Laursen.