Krabbebisque er både smagfuld og lækkert – og så kan du sagtens lave det selv, også af krabber du selv fanger.
Til fire personer
Skyl salatbladene og skyl og pluk urter og blomster og anret dem i midten på et salatblad som en buket. Kog bisquen ned til ca. det halve og pisk smør i. Server urtebuketten med lun sauce henover.
Fang 10-15 store strandkrabber!
Læg krabberne på ryggen, skær dem midt over og fjern indvoldene.
Skyl dem og dup dem tørre.
Steg dem hårdt i olie i en gryde og tilsæt suppeurterne. Lad dem stege kort med, til de har fået lidt farve.
Dæk nu med vand, vin og de hakkede tomater og kog bisquen i to timer – skum evt. af undervejs. Tilsæt vand, hvis bisquen koger tør. Smag bisquen til, når den er kogt godt ind. Si til sidst din krabbebisque.
Fra bogen ‘Vild Mad i Køkkenet’ af Thomas Laursen.