Urtemagi – Mandelcookies med cashew-rosen-creme

Af: Hele-Redaktionen

Foto: Rikke Westesen

Den nye bog, Vildt Sundt, hylder de mange magiske, interessante og spiselige planter, der findes, og inviterer dig til at opleve, hvad et drys af urternes magi kan gøre for en ret og ikke mindst dit velbefindende

Forfatteren Michelle Faust Lang Berthels har en meget stor og varm begejstring for planter, urter og krydderier og mener, at det aldrig er for sent at gå på opdagelse i naturens eget skatkammer. Derfor har hun skrevet “Vildt sundt,” der kombinerer urtehåndbog og kogebog.

Her får opskriften på: Mandelcookies med cashew-rosen-creme


Nogle dage kan være grå, kedelige og lange. Men du kan selv bestemme, om du vil vende dagen og gøre den fuld af forkælelse og hjemmebag. Tag forklædet på, bevæg dig ud i køkkenet, og tryl stemning og hygge frem med duften fra disse chewy cookies.

18-20 cookies

DET SKAL DU BRUGE

COOKIES
• 5 dl mandelmel
• 5 dl glutenfri havremel
• 1 dl kokossukker
• 1½ dl kokosolie, smeltet
• 2 tsk. vaniljepulver eller 6 tsk. vaniljeekstrakt
• 2 tsk. bagepulver
• 2 tsk. friskkværnet himalayasalt
• 2 æg
• 2 dl pistacienødder, finthakket

CASHEW-ROSEN-CREME
• 3 dl cashewnødder, udblødte
• ½ dl mandel- eller cashewmælk
• ½ dl kokosolie, smeltet
• 2 spsk. dadelsirup eller agavesirup
• 3 tsk. vaniljeekstrakt
• ¼-½ spsk. rosenvand
• 1-2 tsk. pink pitayapulver

TOPPING:
• Rosenblade

SÅDAN GØR DU

Forvarm ovnen til 175 grader. Blend alle ingredienser til cookierne i en foodprocessor. Dejen må gerne være fugtig og klistret. Del dejen i 18-20 kugler, der er 4-5 cm i diameter. Rul de hakkede pistacienødder ind i dejen. Form derefter kuglerne til cookies, og læg dem på en bageplade med bagepapir. Lav en lille fordybning i midten af hver cookie til cashew-rosen- cremen, og klem eventuelle revner i kanten af cookien sammen, hvis de opstår. Bag cookierne i ca. 20 min., og hold gerne øje med dem undervejs, så de ikke bliver overbagt.

Mens cookierne er i ovnen, laves cashew-rosen-cremen. Blend alle ingredienserne til cremen i en blender eller foodprocessor, indtil massen er glat og jævn. Justér eventuelt smagen til undervejs, hvis du ønsker, at cremen skal smage mere af rosenvand eller være sødere.

Når cookierne er bagt, overføres de til en rist, hvor de skal køle af. Herefter toppes hver cookie med et scoop cashew-rosen-creme og pyntes med tørrede rosenblade.

Opbevar dem på køl i en lufttæt beholder i op til en uge.

Prøv også opskriften GRØNNE SHAKSHUKA-CREPES eller REGNBUETÆRTE fra samme bog.

Om bogen:

Titel: Vildt Sundt
Forfatter: Michelle Faust Lang Berthels
Sideomfang: 262
Vejl. pris: 299,95 kr.
Forlag: Turbine
Udgivelse: 24. marts.