Forfatteren Michelle Faust Lang Berthels har en meget stor og varm begejstring for planter, urter og krydderier og mener, at det aldrig er for sent at gå på opdagelse i naturens eget skatkammer. Derfor har hun skrevet “Vildt sundt,” der kombinerer urtehåndbog og kogebog.
Her får opskriften på Regnbuetærte og Gremolatainspireret urteolie
For enden af regnbuen venter denne farvestrålende og fristende tærte fyldt med blød urtemascarpone og saftige grøntsager. Et måltid, der vil nære dit indre og sende dit humørbarometer i vejret.
Til 2-4 personer
TÆRTEBUND
• 125 g glutenfri havregryn
• 125 g fuldkornsrismel
• 1 dl sesamfrø
• 2 æg
• 1 tsk. friskkværnet himalayasalt
• ½ dl olivenolie
• ½-1 dl vand
GRØNTSAGSFYLD
• 1 squash, i brede strimler
• 1 sød kartoffel, i brede strimler
• 1 aubergine, i brede strimler
MASCARPONECREME
• 250 g plantebaseret eller almindelig mascarpone
• 1 portion gremolata-inspireret urteolie (se nedenunder)
ANDET
• Plantebaseret eller kærnet smør.
Blend havregrynene til fint mel i en foodprocessor. Tilsæt herefter de øvrige ingredienser til tærtebunden på nær vand, og blend til en smuldret dej. Lidt efter lidt tilsættes vand, indtil dejen bliver blød og smidig. Rul dejen jævnt ud. Læg forsigtigt tærtedejen over i en smurt tærteform, og prik huller i den med en gaffel. Forbag bunden i ca. 10 min. ved 200 grader.
Skær grøntsagerne i ca. ½ cm tykke strimler, og placér dem på en bageplade med bagepapir. Bag dem sammen med tærtebunden, indtil de er næsten møre, men stadig med et let bid. Blend imens ingredienserne til den gremolata-inspirerede olie, og smag til efter lyst. Vend krydderolien med mascarpone, og rør godt rundt.
Når tærtebunden er forbagt, smøres mascarponecremen på bunden i et jævnt lag. Dekorér herefter med grøntsagsstrimlerne, og dan en rose eller regnbue. Efterbag tærten i ca. 20-30 min., eller indtil grøntsagerne er gennembagte.
Det er svært ikke at lade tankerne vandre sydpå til støvlelandet og dets charmerende historie og smagfulde køkken med denne grove gremolata-inspirerede urteolie. Sødmen fra honningen spiller elegant op til den bitre persille og det stærke hvidløg. Et friskt pust, der kan live selv den mest kedelige kreation op.
Til 1 stor portion
• 2 dl frisk persille
• 1-2 fed hvidløg
• 1 tsk. citronskal, revet
• 1 spsk. citronsaft, friskpresset
• 1 tsk. honning
• ½ dl olivenolie
• friskkværnet himalayasalt og peber
Hak alle ingredienserne groft i en minihakker, og smag til med hvidløg, citron, himalayasalt og peber undervejs. Gremolataen må gerne være en smule grov og med et let bid. Kom den grove urteolie på et skoldet lufttæt glas, og opbevar på køl.
Prøv også opskriften GRØNNE SHAKSHUKA-CREPES eller MANDELCOOKIES MED
CASHEW-ROSEN-CREME fra samme bog.
Om bogen:
Titel: Vildt Sundt
Forfatter: Michelle Faust Lang Berthels
Sideomfang: 262
Vejl. pris: 299,95 kr.
Forlag: Turbine
Udgivelse: 24. marts.