28. marts 2022

Balancér blodsukkeret og boost sundheden

En kvart million danskere lider af type 2-diabetes, og tallet er i vækst. Sygdommen skyldes i grove træk, at kroppen ikke i tilstrækkelig ...
...
28. marts 2022

Sæt nordisk kost på menuen – så kan du både forebygge sygdom og gavne klimaet

Hvis du følger det kostmønster, vi kalder nordisk kost, kan det hjælpe til at forebygge, at du senere får blandt andet type 2-diabetes ...
...
28. marts 2022

Hører mad og medicin sammen?

Mad og drikke påvirker din medicin på forskellige vis. Der er stor forskel på, om medicin må tages sammen med den mad, du ...
...
28. marts 2022

Overflødighedshorn af sunde, mættende salater

Måske savner du inspiration til at gøre måneden ekstra grøn, lækker og sund efter julens overflod af kalorietunge retter. Hvis ja, så er ...
...
27. marts 2022

Blodsukkeret – en tikkende bombe under dit helbred

Sukker er ikke sundt. Men et ustabilt blodsukker er endnu værre for helbredet, og det kan skyldes mange andre madvarer end dem i ...
...
30. december 2021

Mavero

Det er ikke bare gluten men også flere kostfibre og andre komponenter i korn, som potentielt kan skabe problemer i vores mave-tarmsystem. I sin ...
...
16. december 2021

Nedsæt din kræftrisiko med D-vitamin

Mere og mere forskning peger på, at tilstrækkelige mængder D-vitamin i blodet spiller en rolle for risikoen for at udvikle og dø af ...
...
16. december 2021

En smoothie om dagen …

Vi frygter alle en kræftdiagnose. Vi er bange for selve sygdommen, og vi ved, at behandlingen også kan være et mareridt i sig ...
...
20. oktober 2021

Smæk på smag og madnydelse

Asiatisk mad er både sundt og velsmagende, når det er tilberedt rigtigt. Det kan kok, opskriftsudvikler og foodstylist Louisa Lorang, som står bag ...
...
26. august 2021

Dine øjne kræver næring

Cellerne i vores øjne arbejder på højtryk hver dag og hele tiden. Vi må derfor indtage kost, som tilfører sukkerstoffer, æggehvidestoffer og visse ...
...
10. august 2021

Appetitvækker i en svær tid

Nedsat appetit, træthed, kvalme og forvrængede smagsløg, der kan få maden til at smage rædselsfuldt, er typiske udfordringer, som kan følge med, når ...
...
21. juni 2021

Vælg dit tilskud med omhu

Kosttilskud er en fast del af mange danskeres hverdag. Men i junglen af produkter er der særlig et sted, man bør være vaks. ...
...
20. juni 2021

Bål på livs- og madglæde

Bålmad er meget andet end snobrød og skumfiduser på en pind. Røgen og bålets høje temperaturer giver nemlig mulighed for unikke, skønne smage, ...
...
23. maj 2021

Mand, pas på din prostata

Forstørret prostata er til gene for mange mænd, når de bliver ældre. I næsten 5.000 tilfælde hvert år udvikler det sig til behandlingskrævende ...
...
21. maj 2021

Aldrig mere træt

Aldrig før har så mange følt sig trætte og udmattede. En moderne hverdag med arbejde og familieliv rummer masser af ting, der skal ...
...
25. april 2021

Plantebaseret og farverig madglæde

Den nye kogebog, Mit glutenfrie plantekøkken, er til dig, der gerne vil spise mere plantebaseret og glutenfrit, og med 80 opskrifter er der ...
...
Se flere nyheder