Urter og skaldyr samlet i naturen: Vild mad i køkkenet

Af: Helse-redaktionen

Foto: Hans-Henrik Hoeg

Urtesamler og tv-vært Thomas Laursen, der lever af at fortælle om naturens vilde planter, giver i sin nye bog ‘Vild Mad i Køkkenet’ konkrete ideer til, hvordan du selv kan bruge f.eks. urter og alt det andet, du kan samle i naturen, i din daglige madlavning året rundt.

Bogen er inddelt i otte sæsoner, og Thomas Laursen fortæller om de planter og urter, du kan plukke i hver enkelt sæson, og hvordan de kan tilberedes i maden eller konserveres til senere brug.

Bogen byder også på et væld af delikate opskrifter. Her får du tre af dem fra sjette sæson – juni/juli. Så det er bare ud og samle og prøve!

Opskrifter:

Urtebuket med reduktion af krabbebisque i salatblade

Østers med roseneddike, salturt og strandasters

Krabbeomelet med strandmælde og fermenteret tomat

 


 

Fakta om bogen:

Titel: Vild Mad i Køkkenet.

Udgivelse: 16. april 2019

Omfang: 254 sider

Vejl. pris: 300 kr.

Forlag: Politikens Forlag.

Kost

30. juli 2019

Migrænen kan ligge på din tallerken

Vidste du, at røget fisk og nødder kan give migræne? Og, at der er en...

vis mere

Lyt til podcast

25. juli 2019

Urter og skaldyr samlet i naturen: Vild mad i køkkenet

Urtesamler og tv-vært Thomas Laursen, der lever af at fortælle om...

vis mere

Lyt til podcast

12. juli 2019

Tarmsundhed: Få din flora til at blomstre!

En sund tarmflora kommer ikke helt af sig selv – og dog! For allerede fra...

vis mere

Lyt til podcast

10. juli 2019

I tarmen opfanges et vigtigt vitamin …

Danske forskere har nu for første gang set B12-vitaminet blive optaget. I...

vis mere

Lyt til podcast

3. juli 2019

Er din mave sur på dig?

Grill-sæsonen er også sæsonen med risiko for sur mave og halsbrand. Du...

vis mere

Lyt til podcast