Vis mig dit køleskab: Lauras køleskab

På jagt efter sundhed fandt vi blandt andet indonesisk chilipasta, Thiese tykmælk, gulerødder og bønner. Og surdej. Laura Drasbæk er vært i en ny udgave af tv-serien Vis mig dit køleskab.

Skuespiller og tv-vært Laura Drasbæk elsker østers. De er ikke bare hendes absolutte livret, de spiller også hovedrollen i det mest fantastiske måltid, hun nogensinde har fået.

– Jeg er kæmpe fan af østers, og jeg bliver aldrig færdig med disse særlige skaldyr. Fordelen ved østers er, at man aldrig bliver overmæt; det er en superdelikat spise, og jeg er også vild med omstændighederne, champagnen, stemningen, ja østers er bare lige mig. Jeg er vild med en særlig udgave med en god balsamico-eddike, citronsaft og fint skåret løg. Uhm, det smager godt.

Laura Drasbæk mindes det bedste måltid, hun nogensinde har fået.

– Det handlede om, ja, østers. Naturligvis. Min eksmand og jeg var i New York og var havnet på en lækker fransk restaurant, hvor vi gik amok i østers og champagne. Jeg tror, vi spiste mindst 24 hver. Måske flere? Jeg husker det bare som et himmelsk måltid.

Hønsesalat og sambal oelek

– Du vil aldrig finde færdige salater som hønsesalat og italiensk salat i mit køleskab. Jeg indrømmer blankt, jeg kan sagtens finde på at spise en lækker hønsesalat, hvis jeg støder på den i en kantine, eller hvis jeg er ude at spise frokost. Men færdige salater finder aldrig vej ind i mit køleskab. Jeg køber kun ting, der er sunde og gode for mig og mine drenge.

Laura Drasbæk er til gengæld slet ikke til at stoppe, da Helse spørger hende, hvad vi altid kan finde i hendes køleskab?

– Sambal oelek, indonesisk chilipasta. Uhmm, jeg er vild med det, og jeg bruger det i en masse forskellig mad. Jeg smører det på mit lækre hjemmebagte rugbrød, det ryger gerne i kødsovsen til pastaen, og jeg bruger det, når jeg laver lasagne. Det giver lige maden det særlige eksotiske pift. Lækkert.

– Du vil også altid finde masser af grønt. Jeg er glad for friske bønner, og jeg har også altid gulerødder i mit køleskab. Nej, jeg er ikke øko-fanatiker, men jeg køber gerne økologisk, hvis jeg har råd til det, og hvis det er tilgængeligt i min butik, men jeg er ikke hellig. Som skuespiller er jeg vant til at leve i en økonomisk rutsjebane; nogle gange har jeg penge, og nogle gange har jeg ingen, så jeg vurderer fra gang til gang.

Surdej til rugbrød

– Du vil også altid finde min helt egen surdej til mit hjemmebagte rugbrød. Jeg bager altid rugbrød selv, for jeg er ikke helt tryg ved at købe fabriksrugbrød, jeg er usikker på, hvad de putter i det. Thiese tykmælk skal der også være plads til, og æg har jeg også altid hjemme, for man kan som regel altid finde på noget lækkert at lave, hvis man har friske æg på køl.

Laura er – med sine egne ord – et spøjst fryser-menneske.

– Jeg fryser alt ned, selv de mindste portioner og rester fra aftensmaden, ja selv en lille bøtte lasagnesovs ryger i fryseren, for jeg smider aldrig mad ud. Den kan sagtens bruges næste gang, jeg skal forkæle drengene med lasagne.

Laura laver mad, og hun kan lide det. Hun vil gerne leve af sund og varieret kost, og hun sætter pris på at vide, hvad hun og drengene propper i munden, og “så skal man jo lave maden selv.”

– For nylig er jeg gået i krig med at lave hjemmelavet pizza, og så er det jo mig, der bestemmer, hvad der kommer i dejen. Nu blander jeg hvedemel og grahamsmel for at lave en lidt bedre og sundere bund. Herligt. Og så kan jeg bruge alle de grøntsager, jeg ønsker til den perfekte pizza. Hvor nemt kan det være?

Insekter og sommerfuglelarver

Til gengæld bager hun aldrig hvidt brød eller kager.

– Jeg har det sådan, at jeg kun laver noget, der er sundt for mig. Meget enkelt. Men bortset fra det, så er jeg på ingen måde kræsen. Jeg spiser stort set alt, og jeg kan ikke udpege et særligt ubehageligt måltid. Måske har jeg det lidt svært med insekter, men jeg spiste da en stor, fed sommerfuglelarve en gang for ikke så lang tid siden til et arrangement hos en kollega. Jeg vil nok ikke kalde den lækker, men den gled da ned.

Laura Drasbæk fortæller til Helse, at for hende er sundhed først og fremmest et godt og roligt liv med sine drenge i den dejlige, sollyse lejlighed på Nørrebro i København.

– Jeg stresser aldrig, jeg spiser altid god, sund mad, og jeg sover meget. Jeg er ikke nogen sportsfreak, men jeg løber gerne en tur på den nærliggende Assistens Kirkegård, og jeg skal nok snart i gang med at cykeltræne på min racercykel, for jeg har sagt ja til at køre et løb til sommer, hvor vi skal cykle til toppen af Alpe D’huez i et støttearrangement for Kræftens Bekæmpelse.

– Og jeg føler mig rigtig sund, når jeg har plukket hjemmedyrkede tomater i mit drivhus ude i kolonihaven og laver en skøn tomatsovs til mig og drengene. Se, det er sundhed for mig.

Laura Drasbæk

Den 36-årige skuespiller Laura Drasbæk bor sammen med sine to drenge på seks og ni på Nørrebro. Laura er blandt andet kendt fra tv-serien Lærkevej og Vild med dans, hvor hun dansede med Silas Holst. Hun blev uddannet fra Aarhus Teater i 2001, men debuterede allerede i 1990 i filmen ‘Lad isbjørnene danse’. Laura Drasbæk har skrevet børnebøger, og hun arbejder for tiden intenst på et foredrag om samarbejde og kreativitet til erhvervslivet.

 

Vis mig dit køleskab

En kendt. En kok. Et køleskab. Og en kvinde til at binde det hele sammen. Grundingredienserne er de samme som i de gode gamle 90’ere, men ellers er der rørt godt rundt i gryden, når TV3 PULS tager fat på en af de helt store tv-klassikere: Vis mig dit køleskab.

12 kendte danskere åbner deres hjem, hjerter og køleskabe for programmets vært Laura Drasbæk og kokken Gorm Wisweh. I hvert program tager værten og kokken ud til et nyt hjem, men det er kun Laura Drasbæk, der ved, hvem der bor på adressen.

Ud fra indholdet af køleskabet skal den kulinariske køkkenspræller Gorm forsøge at gætte navnet på den kendis, de er hjemme hos. Efter afsløringen tager Laura Drasbæk ikke bare på tur i de private gemakker, hun får sig også en snak med den, de er hjemme hos. Hun tager desuden vedkommende med på en tur ud af huset for at besøge steder eller personer, der har haft stor betydning for ham/hende. Alt imens bliver Gorm tilbage i køkkenet for at kreere en treretters menu ud fra indholdet i køleskabet.

Vis mig dit køleskab: Hver mandag 21.00 på TV 3 PULS.