Jala Helsekost

Helsekost

Møgelhøj 8, 8520 Lystrup, Danmark

Hold dig sund

Det er ikke forkert at sige, at det er moderne at være sund. Dog vrimler verden med tips til sundheden, der bare er lidt for specifikke. Hver en menneskekrop er forskellig, og ligeledes er deres behov. Med lidt eksperimenter vil du måske finde ud af, at retningslinjer inden for sundhed er mere effektive end konkrete regler.

Den rigtige kost

Vores kost påvirker os utrolig meget, både fysisk og mentalt. Der er mange næringsstoffer, som vi har brug for, der måske ikke optræder så naturligt i vores kost, som de gjorde engang. Man skal spise sundt og varieret, men det er heller ikke sådan, at det er en forbrydelse at spise fast food engang imellem. Opsøger man perfektion hver dag, vil man til sidst brænde ud. Det er nemmere at få de næringsstoffer, du har brug for gennem kosttilskud, så du kan være mere sikker på, at der ikke er noget, som du mangler.

Den gode søvn

Derudover er søvn også helt vitalt for vores daglige funktion. Uden søvn bliver vi sløve, irritable og triste, vores hjerne kan ikke behandle den information, den indsamler i løbet af dagen, og vores krop kan ikke følge med i de aktiviteter, vi kræver af den. Du er nødt til at prioritere din nattesøvn. Den gennemsnitlige voksne skal gerne have omkring 7-8 timers søvn hver nat, og helst uden afbrydelser. Kan du ikke det, bør du nok snakke med din læge om det.

Den aktive hverdag

Du skal selvfølgelig også holde dig aktiv. Der er en klar positiv relation imellem længere levetid og daglig aktivitet, men det skal heller ikke misforstås, fordi det er en balancegang. Med for meget daglig aktivitet kan du slide din krop op; med for lidt daglig aktivitet vil din krop sygne hen. Den generelle anbefaling lyder på, at man skal have pulsen oppe i omkring en halv time hver dag. For nogle kræver det en løbetur; andre opnår det via støvsugning og rengøring.

Helbred og lykke hænger sammen

Din glæde afhænger af din mentale tilstand; din mentale tilstand er dybt forbundet med dit fysiske helbred; din velvære afhænger af din sundhed. Mennesker har brug for næringsstoffer, søvn og aktivitet, men de har også brug for andre mennesker. Alles behov er forskellige, så du er nødt til at forsøge og afprøve forskellige ting, før du kan vide, hvad der fungerer bedst for dig. Tænk på din hverdag, din tid og dine lyster, og gør dig selv til en prioritet.

 

Vis alle samarbejdspartnere