Nyvo.dk

Indeklima

Istedvej 1, 6330 Padborg, Danmark

Har du styr på hygiejnen?

Sommeren er ved at være slut og efteråret har meldt sin ankomst. Det har allerede budt på regn, blæst og koldere temperaturer, som kendetegner vores efterår. Nogen er måske glade for de koldere temperaturer, som snart bliver meget koldere.

Vinteren er lige om hjørnet og med vinteren lurer forkølelse og sygdom, som er svære at komme udenom. Det er derfor vigtigt at man har ekstra fokus på hygiejne, det er selvfølgelig vigtigt året rundt, men især i de kolde tider, hvor folk ofte bliver forkølet, som mange mennesker hvert år bliver ramt af.

Den generelle hygiejne

Overordnet set er hygiejne et meget omtalt begreb, som tit bliver nævnt i forbindelse med sygdom. Man skal så vidt muligt være renlig hele tiden og undgå at være i kontakt med andre personer, som er forkølet eller syge. Sygdom smitter forholdsvis nemt da vi ofte rør os selv i ansigtet, især ved næse og mund, hvor sygdommen har mulighed for at trænge ind i kroppen.

Derfor er det vigtigt at man har fokus på den generelle hygiejne og er varsom overfor sig selv omkring sygdom, men som sagt også har fokus på at andre har sygdomme, som man kan blive smittet af.

Synderen over dem alle

Når man snakker om sygdom og hvordan det smitter, er der flere parametre som gør sig gældende. Hvis man nyser eller hoster og dråberne kommer i kontakt med andre mennesker, kan det hurtigt blive årsagen til, at den pågældende person også bliver syg.

Den største synder er dog ens hænder. Hænderne man bruger til at klø sig i ansigtet med eller lignende, kan lyn hurtigt blive årsagen til at man smitter andre. Hvis man klør sig på omkring mund og næse og derefter rør ved andre mennesker et givent sted på kroppen, kan smitten hurtigt blive flyttet. Derfor skal man være grundig til at huske at få vasket fingre og gøre det hyppigt samt vaske dem grundigt, så man kommer bakterierne til livs. Et praktisk armatur til sin køkkenvask kan være yderst brugbart, for at undgå sygdom hos sig selv, men også for sine medmennesker.

Hvis uheldet er ude

Under efteråret og vinteren kan det være uundgåeligt at blive forkølet eller syg. Hvis det sker for en, er der nogle ting man selv kan gøre, for at fremskynde processen. Først og fremmest skal kroppen bruge meget hvile, så den kan restituere og bekæmpe sygdommen i kroppen. Dernæst skal man sørge at så vidt muligt få vand og mad, så kroppen får energi til at overvinde sygdommen, da kroppen har meget fokus på, at få sygdommen ud af kroppen så hurtigt som muligt. Ydermere skal man selvsagt holde sig derhjemme, så man ikke smitter andre, da det hurtigt kan eskalere til at mange mennesker er blevet smittet, som man helst vil undgå.

Vis alle samarbejdspartnere