Pleje af dit inderste

Underlivet skal holdes rent og sundt, men det gøres ikke med en almindelig sæbe, hvor ph-værdien er højere end i skeden. Brug derfor plejeprodukter, der er særligt udviklet til intimpleje – apoteket forhandler flere forskellige slags. EcoVag fra Vitaflo er sådan en serie af plejeprodukter, som hjælper dig til at opretholde et sundt underliv. Har du mindre problemer, kan det være en god idé at bruge EcoVag Flora kapslerne, som føres op i skeden inden sengetid og i løbet af natten udskiller mælkesyrebakterier. Få mere at vide på apoteket.

Sex!

1-2 gange ugentlig halverer risikoen for tidlig død.

Kilde: www.kropogfysik.dk

Er sex kun for de unge og smukke?

Kan et par på 70 have et varmt, intensivt og gensidigt tilfredsstillende sexliv? Kan kroppen overhovedet være med til sex, når man bliver ældre? Hvad sker der med lysten – gider man overhovedet sex? Og hvad med de skavanker og sygdomme, der kan komme med alderen? Hvad kan man selv gøre for at holde gang i sexlivet, er det bare noget med Viagra og hormoner? Ditte Trolle er gynækolog og hun giver sine erfaringer og viden til alle dem, der ikke vil droppe sexlivet alene på grund af hængebryster og rynker.

Se mere på www.sexefter50.dk

Økologisk glidecreme

Overgangsalder, graviditet, andre hormonelle forstyrrelser, kemoterapi og helt almindeligt liv er bare nogle af grundene til tørre slimhinder i underlivet. Men med en god glidecreme er det alligevel muligt at have et dejligt sexliv. Glidecremen Yes er både økologisk og allergivenlig. Fri for glycerin, hormoner, parabener, glykol, hudgenerende stoffer, parfume, silikone og petrokemiske olier. Fås på apoteket.

Kilde: Wienerwaltz ApS

9

ud af 10 voksne regner sexlivet for en central del af deres trivsel.

www.vidensraad.dk

Tisser du i bukserne?

Mere end 60 % af danske kvinder over 30 år har oplevet problemer med ufrivillig vandladning, men de fleste tror stadig, at det rammer under hver tiende. Det viser en undersøgelse, som analysebureauet YouGov har foretaget for SCA Hygiene Products. Den viser også, at de fleste bruger almindelige menstruationsbind til at forhindre en våd plet på tøjet. Inkontinensbind er imidlertid bygget til at suge den tyndere væske, som urin er, og de sørger samtidig for at indkapsle urinen, så den ikke kommer i kontakt med luften, da det er denne proces, der udvikler den ammoniaklugt, vi forbinder med urin.

Kilde: SCA Hygiene Products

Knibeøvelser for mænd og kvinder

Få kontrol over tissetrangen med en stærk muskulatur i underlivet. Du kan finde øvelser og vejledning i fysioterapeuternes lille folder om bækkenbunden. Her er der også gode råd til mænd, som også bør træne for at holde potens og nattisseri under kontrol. Pjecen købes på www.kropogfysik.dk

Menstruation på en ny måde

DivaCup er en genanvendelig klokkeformet menstruationskop, der bæres indvendigt i bunden af skeden. Her opsamler den blodet frem for at absorbere det. I følge firmaet WorldCare er den perfekt under alle former for aktiviteter (til lands, til vands og i luften), og dens nemhed og den renhed der medfølger, vender oplevelsen ved menstruation fra at det kan være ulækkert til noget rent, hygiejnisk og nemt. Du kan bære din DivaCup op til 12 timer, inden den skal tømmes og genindsættes, så du kan være dejlig fri det meste af dagen – uden at hverken du eller andre vil kunne se eller lugte “at det er den tid på måneden”. DivaCup forhandles i helsekostforretninger og på hjemmesiden www.worldcare.dk.

Kilde: WorldCare.dk

Yoghurt klarer ikke svamp

Kløe, svie, grynet hvidt udflåd er altsammen symptomer på svamp i underlivet. Svampen hedder officielt Candida albicans og er en mikroskopisk gærsvamp. Svampen forekommer ofte i kroppen og på huden uden at forårsage symptomer. Den findes i skeden, i munden, på huden og i mave-/tarmkanalen. Men i nogle tilfælde kommer der så meget af gærsvampen, at den begynder at genere. I gamle dage var der en del, der forsøgte at behandle svampen med yoghurt, men det er ikke ret effektivt. Heldigvis er det ret nemt at komme den til livs med eksempelvis Canesten. Er du voksen og ikke gravid, kan det købes i håndkøb på apoteket.