Den sunde burger

Marie Steenberger og kok, Martin Haugaard fra Simply Cooking giver opskriften på den sunde burger – et sundt alternativ til den fede junkfood.

4 personer

Ingredienser:

500 gram hakket kalkun eller oksekød
1 finthakket zitauerløg
2 små revet squash
4 champignoner skåret i små stykker 
1 spsk. revet ingefær
1 tsk. finthakket hvidløg
1 tsk. tamari
1 helt æg
1  tsk. tomatpure
1 spsk. groft mel.
1 tsk. teriyaki sauce
1 tsk. sort knust peber
1 finthakket forårsløg
1 salat- eller hvidkålshoved eller 8 fuldkornsboller

Fremgangsmåde:

  1. Put alle ingredienserne i en stor skål, og bland det godt sammen.
  2. Form 8 små bøffer.
  3. Bag bøfferne i 10 minutter på bagepapir i en 180 grader varm ovn.
  4. Varm bollerne i ovnen, smør dem med ketchup og servér burgeren. Man kan også udskifte bollerne med store salateller hvidkålsblade. På den måde undgår man kulhydrater, og det giver en rigtig god smag.