Undersøgelsen fokuserede særligt på de flammehæmmende tilsætningsstoffer, som ofte findes i mikroplastik. Disse kemikalier er kendt for deres evne til at forhindre eller forsinke udbrud af ild, og har vist sig at kunne passere gennem hudbarrieren og potentielt ind i blodbanerne. Det skriver Medical News Today.
Læs også: Når vores hud bliver syg
Forskningen benyttede 3-dimensionelle modeller af menneskelig hud for at undersøge, hvordan kemikalierne bliver absorberet og trænger ind i huden.
Et af de mere slående fund var, at svedig hud nemmere optager de flammehæmmende stoffer sammenlignet med tør hud. Det tyder på, at hudens hydrering og tilstedeværelsen af sved kan øge dermal bioavailability – eller tilgængeligheden af disse stoffer gennem huden. Interessant nok viste studiet, at selve mikroplastikpartiklerne ikke kunne trænge gennem kunstig hud, hvilket tyder på, at risikoen primært stammer fra de kemikalier, mikroplastikkerne afgiver.
Læs også: Tidlig opdagelse af hudkræft med intelligent app
Forskingen peger på, at det er nødvendigt med lovgivning for at tackle eksponeringen for mikroplastik og de tilknyttede sundhedsrisici. Fremtidige bestræbelser kan omfatte udvikling af ikke-skadelige flammehæmmende midler og brug af mindre brandfarlige materialer for at minimere risikoen.