Umahro: Den eneste juice

Faktisk er det ikke så svært at lave god juice, uanset hvilke ingredienser du kommer i, bare du følger nedenstående retningslinjer!

Det vil give dig en juice, der ikke er alt for sød, men ej heller for bitter, som ren grøntsags juice kan blive. Citrusfrugten – med skræl og hele molevitten – bidrager med både syrlighed og friskhed fra alle de æteriske olier i citrusskrællen.

 

Mængde: 2 store glas

Tilberedningstid: 5-10 minutter

Holdbarhed: Juicen kan godt holde sig op til et døgn i køleskabet, men smager altså allerbedst friskpresset.

Køkkengear: Din gode juicer og en god køkkenkniv.

Du skal bruge:

  • 1 stk. eller 100-125 gr. frugt (æble, pære, melon, vindrue)
  • 1/2-1 citrusfrugt (citron, appelsin, grapefrugt, lime)
  • 1 stk. eller 100-125 gr. af en grøn grøntsag (agurk, broccoli, spinat, persille, grønkål, salat)
  • 1 stk. eller 100-125 gr. af en hvid, gul, orange, rød eller lilla grøntsag (gulerod, rød peberfrugt, pastinak, persillerod, rødbede, græskar, sød kartoffel, kålrabi)
  • Evt. en lille stump frisk ingefær
  • Evt. en lille kvist eller portion friske grønne krydderurter (rosmarin, timian, salvie, basilikum, oregano, løvstikke, karse, purløg)

Så enkelt er det:

Pres saften af alle grøntsagerne, frugten og evt. krydderier i din saftpresser. Bon appetit og velbekomme på forhånd.

Fif: Du kan evt. shake juicen med 1 tsk. koldpresset vegetabilsk olie med nøddesmag, f.eks. hørfrøolie, rapsolie, valnøddeolie eller mandelolie, hvis juicen skal mætte mere. Noget af pulpen kan du prøve at komme i bagværk. Erstat 5 pct. af melet med juicepulp og få brød eller boller med ekstra fibre og sjove farver.

Sundhedstip

“Jo flere grøntsager og frugter du kommer i og i desto flere farver, jo sundere en juice. Når du får alle de forskellige farver med, får du jo en bred palet af de forskellige vitaminer, mineraler og fytokemikalier (sunde plantestoffer), der er i grøntsager, frugter og  bær.”