En ny begyndelse

Enhver afslutning indeholder mindst én ny begyndelse. Det er vigtigt både at give sig selv en god afslutning på et forløb og samtidig den bedst mulige begyndelse på et nyt.

En god afslutning og en god begyndelse er også altafgørende, når det gælder det nye år.

I stedet for at lade året “starte uden dig”, så “meld dig helt ind i året.” Se på, hvad du vil opnå i 2011, og hvordan du vil gøre det. Og ikke mindst hvad du får ud af at gøre det. Tag ansvar for dig selv og dit år – giv dig selv den optimale start i forhold til, hvad du virkelig ønsker at opnå.

Livet som gør det selv-projekt

I sidste nummer af Helse skrev jeg, at livet er en gave, vi selv skal pakke op. Det er jo sandt, men det er netop også et gør det selv-projekt (desværre skal mange halvvejs igennem livet, inden de opdager det).

Det vil sige, vi selv skal skabe og udnytte de mange muligheder, livet kan indeholde for os. Og det starter med at skabe den bedste begyndelse lige der, hvor du er lige nu.

Godt begyndt er halvt fuldendt, siger det gamle ordsprog, og det er egentlig ikke så tosset endda.

Men for at begynde godt skal du gøre dig klart, hvad det er, du begynder på, og tage stilling til, om det er noget, du vil fuldføre. Og så er det vigtigt at se på, hvad du får ud af at fuldføre det. Hvor fantastisk har du det, hvor glad er du, når det er lykkedes for dig?

Jeg kan, jeg vil, jeg tør, jeg gør!

Motivation er drivkraft, og den opstår, når der er et godt og belønnende udbytte, der venter forude. Så ligegyldigt hvilket år du nu har bag dig og har afsluttet, så giver det dig netop mulighed for at skabe en ny begyndelse på et år, der kan blive fantastisk.

Beslut dig for, hvilken begyndelse du kan skabe for dig selv, og sig så til dig selv:

Jeg kan, jeg vil, jeg tør, jeg gør!

Brug det som et mantra og sig det igen og igen, også og måske især når du pga. hverdagens trummerum mister fokus for en stund. Tænk over den begyndelse, du har givet dig selv i år, og hvad du gør for dig selv og dit liv ved at gennemføre det.

Du står over for den potentielt største succes gennem det bedste og mest begivenhedsrige år nogensinde!

Tænk, hvis det kan blive sandt. Det eneste, der måske står imellem dig, og at dette udsagn bliver sandt, kan være ordet “potentielt.” Det er op til dig selv at beslutte dig for, hvilket potentiale du i 2011 vil udvikle og bruge for om et år at kunne se tilbage på dit bedste og mest begivenhedsrige år. Er du klar til en ny begyndelse? 

Mark Anthony

er foredragsholder og motivationsekspert. Han har arbejdet med motivation og coaching i 15 år og holdt foredrag for 150.000 mennesker i ind- og udland.
Læs mere om Mark på www.decision.dk