(ca. 12 stk.)
50 g røde linser
50 g skalotteløg
3 fed hvidløg
50 g rød peberfrugt
100 g gulerod
100 g smuttede mandler
Ca. 50 g havregryn
2 spsk tamari
Ca. 2 spsk hvedemel
1 bdt hakket persille
2 æg
Olivenolie til stegning
Kog linserne i vand, der dækker, 20 minutter. Afdryp dem.
Hak løg, hvidløg og peberfrugt fint. Riv guleroden fint.
Hak mandlerne mellemfint. Bland mandlerne med grøntsagerne og havregrynene og tilsæt tamarien. Smag godt til med tamari og peber.
Rør hvedemelet ud i 2 spsk vand og rør det i farsen. Tilsæt persillen og rør æggene i et ad gangen.
Lad farsen hvile en halv times tid.
Vurdér konsistensen. Hvis farsen er for blød, tilsættes lidt flere havregryn.
Varm olien godt op på en pande og steg ca. 12 frikadeller, til de er gyldne, ca. 5 minutter på hver side.
Opskrifterne kommer fra Den lille grønne for madpakkespisere, skrevet af Kirsten Skaarup. Kirsten Skaarup har tidligere udgivet en række vegatariske kogebøger og har leveret opskrifter til Det helbredende køkken, som hun er medforfatter af.