Mandelfrikadeller

(ca. 12 stk.)

Det skal du bruge:

50 g røde linser

50 g skalotteløg

3 fed hvidløg

50 g rød peberfrugt

100 g gulerod

100 g smuttede mandler

Ca. 50 g havregryn

2 spsk tamari

Ca. 2 spsk hvedemel

1 bdt hakket persille

2 æg

Olivenolie til stegning

Sådan gør du:

Kog linserne i vand, der dækker, 20 minutter. Afdryp dem.

Hak løg, hvidløg og peberfrugt fint. Riv guleroden fint.

Hak mandlerne mellemfint. Bland mandlerne med grøntsagerne og havregrynene og tilsæt tamarien. Smag godt til med tamari og peber.

Rør hvedemelet ud i 2 spsk vand og rør det i farsen. Tilsæt persillen og rør æggene i et ad gangen.

Lad farsen hvile en halv times tid.

Vurdér konsistensen. Hvis farsen er for blød, tilsættes lidt flere havregryn.

Varm olien godt op på en pande og steg ca. 12 frikadeller, til de er gyldne, ca. 5 minutter på hver side.


Opskrifterne kommer fra Den lille grønne for madpakkespisere, skrevet af Kirsten Skaarup. Kirsten Skaarup har tidligere udgivet en række vegatariske kogebøger og har leveret opskrifter til Det helbredende køkken, som hun er medforfatter af.