1 person
1 skive rugbrød
Røget makrel
Radiser
Agurk
Kapers
Purløg
Rist rugbrødet, og kom fisken på. Drys med finthakkede radiser og agurk. Afslut med kapers, purløg og evt. purløgsblomst.
Røget sild eller ørred
Faktisk er de fleste kuglegrill glimrende rygeovne, og det er let at ryge sin egen fisk:
Tænd grillen. Brug briketter. Lad dem blive helt rødglødende. Læg dem i siderne af kuglegrillen.
Drys 5 håndfulde flis eller savsmuld på de varme briketter. Læg fisken på alufolie eller i et fad med skindsiden nedad. Placér fisken på midten af risten, så den får indirekte varme. Luk næsten for spjæld i top og i bund. Læg låget på. Nu er rygningen i gang. Alt kan stort set ryges. Fede fisk er nemmest at ryge, da de ikke så let falder fra hinanden. Har du et stegetermometer, så regn med, at temperaturen i fisken skal være pp 65-70 grader.
Find flere opskrifter på fisk på www.2gangeomugen.dk